Honda'nın Türkiye fabrikası kapatılıyor

Honda'nın Türkiye fabrikası kapatılıyor

Honda, 2021'den itibaren Türkiye'de üretimi durduracağını resmi olarak duyurdu. Şirket, Türkiye'de yaklaşık 1100 kişiyi istihdam ediyor.

 Türkiye’de 22 yıldır otomobil üreten Honda, Çayırova’daki fabrikasını kapatıyor. Şirket, Türkiye’deki üretimi 2021’de sona erdireceğini resmi olarak duyurdu.

Honda’nın Türkiye üretimini durdurmayı değerlendirdiği şubat ayında ortaya çıkmış, şirket o dönem İngiltere’deki Swindon fabrikası için de kapatma kararı aldığını ilan etmişti.

Buna göre 2021 yılında mevcut Civic Sedan modelinin üretiminin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’de otomobil üretim operasyonu sonlandırılacak.

Yazılı açıklama yapan Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura “Hızla değişen piyasa dinamikleri ve teknolojik gelişmelere öncülük etme ihtiyacının farkındayız. Bu durum, Türkiye’deki otomobil üretim operasyonumuzu da kaçınılmaz olarak etkiliyor” dedi.

Şirket Türkiye’de yaklaşık 1100 kişiyi istihdam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.