Hollanda'dan krize ilişkin ilk açıklama

Hollanda'dan krize ilişkin ilk açıklama

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan'ın konuşma yapamayacağı açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda'da uçuş izninin iptal edilmesinin ardından karayoluyla Hollanda'ya giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracı konsolosluğa 30 metre kala durduruldu. Yaşanan krize ilişkin Hollanda hükümetinden ilk açıklama geldi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin yaptığı açıklamada, “Türk bakanların Hollanda’ya gelmesi yasak değildir. Biz sadece onların Türk bir gruba konuşma yapmasını istemiyoruz. Burada bir konuşma yapmaya niyetleniyor gibi gözüküyor. Bizim görüşümüze göre bu akşam bunu yapamaz. Konuyu yakından takip ediyoruz ve bir çözüme kavuşturacağız. Nasıl olacağını şu anda söyleyemem” ifadelerini kullandı.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.