Hollanda’daki ilk Covid-19 hastası iyileşti ve çalışmaya başladı

Hollanda’daki ilk Covid-19 hastası iyileşti ve çalışmaya başladı

Hollanda'daki ilk teyit edilmiş koronavirüs hastası olan 56 yaşındaki bir kişinin tedavi sonrası iyileşerek, yeniden çalışmaya başladığı açıklandı.

Hollanda’da salgının en yoğun olduğu Noord Brabant bölgesindeki Tilburg kentinin Belediye Başkanı Theo Weterings, Loon op Zand ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki erkek hastanın artık iyi olduğunu söyledi.

Weterings’e göre, hastanedeki tedavisi tamamlanan erkek hasta, yeniden işine döndü.

Weterings, Hollandalı hastanın koronavirüs bulaşan eşi ile 23 yaşındaki kızının da durumlarının iyi olduğunu söyledi.

İtalya’nın Lombardiya bölgesinde tatil yaptıktan sonra, Tilburg kentindeki karnaval kutlamalarına katılan 56 yaşındaki erkek hastaya, 27 Şubat’ta koronavirüs teşhisi konmuştu.

Vaka artışı yavaşlıyor

Bu arada Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM), hükümet tarafından alınan önlemler sayesinde, salgının azalma eğilimine girdiğini açıkladı.

RIVM Bulaşıcı Hastalık Kontrol Merkezi (CIB) Müdürü Jaap van Dissel, mecliste milletvekillerine verdiği brifingde, “En azından olumlu bir eğilim var” dedi.

Van Dissel'e göre, alınan önlemler sayesinde, bir korona hastasının, virüsü daha önce olduğu gibi artık en az iki ya da fazla kişiye bulaştırması önlendi.

Hollandalı yetkili, “Salgının büyümesinin durması muhtemel ama eğer yeniden sahillere hücum eder, birbirimizden uzak durmazsak, rakamlar yeniden artar” diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.