Hollanda'da sandıktan 'Erdoğan çıktı'

Hollanda'da sandıktan 'Erdoğan çıktı'

Hollanda'daki bazı Türkiye kökenli seçmenler oylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdi. Bazıları ise 16 Nisan'daki anayasa referandumuyla ilgili mesajlar içeren notlar yazdı.

Hollanda'da beklenen parlamento seçimlerinin sonuçları belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu iki ırkçıya oy vermeyin" diyerek Türkiye kökenli seçmenlere çağrı yaptığı Başbakan Mark Rutte'nin lideri olduğu Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) ile aşırı sağcı Geert Wilders'in Özgürlükler Partisi seçimi ilk iki sırada tamamladı.
Bazı seçmenler ise oy verme haklarını Erdoğan'dan yana kullandı. Oy pusulasına Erdoğan'ın adını ekleyen seçmenlerden bazıları, 'cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi' olarak adlandırılan sistem değişikliğini içeren anayasa referadumuna ilişkin mesajların yer aldığı notlar da yazdı.

ekran-alintisi-015.png

ABD'de 8 Kasım yapılan başkanlık seçimlerinde de Erdoğan'a oy çıkmıştı.

DENK'İN KURUCUSU KUZU: HOLLANDA HEPİMİZİN

Bu arada Hollanda'da yaşayan Türkiye kökenli siyasetçiler Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk'ün kurduğu ve ilk kez seçimlere katılan DENK, parlamentoda üç sandalye kazandı.

Kuzu, ilk açıklamasında, "Selçuk Öztürk ile partiyi kurduğumuzda hayalimiz vardı ve biz bunu şimdi gerçekleştirdik. Yabancı kökenliler birlik olarak bu başarıyı elde ettik. Hollanda'da artan Irkçılık ve İslamofobiye karşı en güzel cevabı oylarınızla verdiniz. Hollanda hepimizin" yorumunu yaptı. Avrupa'da hiçbir zaman yabancı kökenlilerden oluşan bir partinin seçimlere katılmadığını ifade eden Kuzu, "Biz bu insanların sesini duyurmak için var olacağız. Bugün hep birlikte tarih yazdık" ifadelerini kullandı.

HOLLANDA PARLAMENTOSU'NDA YEDİ TÜRK

Öte yandan, değişik partilerden toplamda 7 Türk kökenli aday, milletvekili olarak meclise girmeyi başardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.