Hız yapan araçlar anne fili ürkütünce ortaya çarpıcı görüntüler çıktı

Hız yapan araçlar anne fili ürkütünce ortaya çarpıcı görüntüler çıktı

Fotoğrafçı Kirubi, “O anda denklanşöre basmaya karar verdim. Gözlerime inanamadım, fil otomobile göre çok büyüktü” dedi

O anları görüntüleyen fotoğrafçı, olayın yaşandığı esnada arabasında oturuyordu (Mwangi Kirubi)

Kenya’da bir fil, toprak yolda hızla ilerleyen araçlar nedeniyle ürkünce az kalsın başka bir arabayı eziyordu.

Dev dişi fil yüzünden tehlikeye giren araç son anda kaçmayı başarırken, olay yerindeki bir yaban hayatı fotoğrafçısı o anları görüntüledi.

Çarpıcı kareler Amboseli Milli Parkı'nda aracının içinde fotoğraf çeken 43 yaşındaki Mwangi Kirubi tarafından yakalandı.

Kirubi, “İki araç bize doğru hızla yaklaşıp yolu açmamızı isteyene kadar huzur içinde bekliyorduk” dedi ve ekledi:

Nereye gittiklerini bilmiyorum ama aceleleri vardı ve parkın hız sınırını aşıyorlardı. Bunun filleri böyle tedirgin edeceğini düşünmemiştim.

Ama sonra arabamın içinden fil sürüsünün annesinin başka bir arabaya yaklaştığını gördüm. O arabada diğer fotoğrafçılar vardı ve filin tehdidine maruz kaldılar.

O anda denklanşöre basmaya karar verdim. Gözlerime inanamadım, fil otomobile göre çok büyüktü.

Fillerin genellikle uysal hayvanlar olduğu düşünülüyor. Ancak bu hayvanlar, kendilerini tehdit altında hissettiklerinde saldırmaktan da çekinmiyor.

Örneğin Ağustos ayında Güney Afrika'da bulunan Kruger Ulusal Parkı'ndaki deneyimli bir korucu, onun varlığından öfkelenen bir dişinin saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmişti.

1-20201025104100.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.