''Her şey okumak için''

''Her şey okumak için''

Hakkari'de öğrenciler, yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki beton duvar ve duvarın üzerindeki 1 metre yüksekliğindeki demir parmaklıkların üzerinden atlayarak okula gidebiliyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER/ÖZEL

Hakkari’nin Gazi mahallesinde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu idarecilerinin kararı doğrultusunda okulun bahçe kapısı duvar örülerek kapatıldı. Öğrenciler de, yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki beton duvar ve duvarın üzerindeki 1 metre yüksekliğindeki demir parmaklıkların üzerinden atlayarak dışarı çıkmaya çalışıyorlar. 

Öğrenci velileri çocukların dışardaki marketler yerine okulun kantininin de alışveriş yapmaları için kapının kapatıldığı iddia ediyorlar.  

Yaklaşık 3 metre yüksekliği bulunan duvardan defalarca düştüğünü belirten ilkokul öğrencileri  büyük tehlikeler ile karşı karşıya kalıyorlar.

"Kapı kapalı olduğu için arka taraftan okula gidiyoruz' diyen öğrenciler derse geç kalmamak için bu yola başvurduklarını ve çoğu zaman duvardan düşüp bir taraflarını incittiklerini belirtiyorlar. 

‘ÇOCUKLAR DIŞARDA SİMİT ALMASIN DİYE KAPATILDI İDDİASI’

Öğrencierinin 3 metrelik duvarın üzerinden kaçak yollar ile okua gittiğini savunan Mehmet Sait Özer ise şöyle konuştu; "Benim evim burada olduğu halde Ben çocuklarımı arabayla okula gönderiyorum. Fakat diğer vatandaşlar için uzak kalıyor onlar için sorun oluyor kantin açmıyorum burada kantin ile ilgili hiçbir girişimimiz yok. Çocuklar nerede ucuz olsa orada alışverişşini yapar. Eğer çocukların güvenliğini bir simite değiştiriyorsa onlara diyecek bir şeyimiz yok. Diğer yolda da trafikte büyük bir izdiham var. Ben şimdi oraya gittim Oradan dönemedim yani dönüş yapamadım yoğunluktan dolayı orada trafik hep sıkışıyor çocuklar karşıdan karşıya geçemiyor ezilme tehlikesi yaşıyor bir alt üst geçit yok Biz burada Dükkan falan açacağımız yok yeter ki bu çocukların menfaati olsun’ dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YALANLADI

Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Veysel Durgun kantinden dolayı yolun kapatıldığını yalanlayarak şöyle konuştu; "Orada bulunan binalardan kar düştüğü için çocuklar için tehlikeli bir yoldur diğer şekilde de okulun çift girişi olduğu zaman kontrol etmemiz zor oraya yol açtığımız zaman mahalleli için yol olur. Orası açıktı bizim bilgimiz dâhilinde kapatıldı. Kantinciyle bir alakası yok vatandaşta orada dükkânını işletmek için kapıyı açtırmak istiyor hepsinin derdi başka ama bizim derdimiz öğrencilerin güvenliğidir. O kapıyı açma imkanımız yok arsa sahibinin lafı ile kapı açamayız sonra bizi mahkemeye veriyorlar arsamızı yol yaptınız diye Bu gibi benzeri olayları Hakkari’de çok gördük bize tapusunu versin biz kapıyı açarız" dedi.

1-356.jpg2-333.jpg3-263.jpg4-230.jpg5-165.jpg6-114.jpg7-084.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum