Her sandık için 365 oy pusulası basılacak

Her sandık için 365 oy pusulası basılacak

YSK, her sandık için seçmen sayısının yüzde 15 fazlası oy pusulası basma kararını sandık başına 365 oy pusulası olarak değiştirdi. Bu durumda 70 seçmeni olan bir sandık için de 365 oy pusulası basılmış olacak.

YSK, İstanbul ve Ankara İl Seçim Kurullarının başvurusu üzerine oy pusulası basım kararını değiştirdi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara ve İstanbul İl Seçim Kurulları, oy pusulaları ile ilgili her sandık için sabit bir sayı belirlenmesini aksi takdirde mevcut imkanlarla hata yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirten bir başvuru yaptı.

Başvuruyu değerlendiren YSK her sandık için 365 oy pusulası, seyyar sandıklar için 50 oy pusulası bastırılmasına, oy pusulası paketlerinin bu sayılarla oluşturulmasına ve her ilçe seçim kuruluna 3 paket yedek oy pusulası paketi gönderilmesine karar verdi.

Bu karar, o seçim çevresinde yapılacak her seçim türü için ayrı uygulanacak. Bu seçmen sayısından çok fazla sayıda oy pusulası basılacağı anlamına geliyor. 70 seçmeni olan bir sandık için dahi 365 oy pusulası basılacak

.Kararı değerlendiren bir siyasi parti temsilcisi, “Bizim için esas olan sandık tutanak defterine oy pusulası sayılarını yazmak, mühürlendiklerini yine tutanak defterinde kayıt altına almak ve sandık sonuç tutanağına kullanılmayan oy pusulası sayısını yazmaktır. 16 Nisan hariç oy pusulalarının sayılarını hep kontrol edebildik” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.