Hemşire Merve Keleş'in dudaklarına yapılan dolgu malzemesi aranıyor

Hemşire Merve Keleş'in dudaklarına yapılan dolgu malzemesi aranıyor

Hemşire Merve Keleş'in kuaförde yaptırdığı belirtilen ve dudaklarının şişmesine neden olan dolgu malzemesinin ne olduğu hâlâ öğrenilemedi. Doktorun çağrı geldi...

 Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Yavuz, kalıcı dolgu yaptırdığı dudaklarının birden şişmesi sonucu tedaviye alınan hemşire 22 yaşındaki Merve Keleş’in sağlık durumu ile ilgili bilgi verirken, “Uygulamayı yapan kişi bize kullandığı materyali söylerse, tedavimizde çok ciddi bir aşama kaydetmiş oluruz” dedi.

‘ELİMİZ GÜÇLENİR’

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde görevli hemşire Merve Keleş, iddiaya göre kendini ‘doktor’ olarak tanıtan kadın kuaförü S.G.’ye dudak dolgu işlemi yaptırdı. İşlemden sonra rahatsızlanan Keleş’in dudakları şişince Balcalı Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Anabilim Dalı Servisi’nde tedaviye alındı. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Metin Yavuz, genç hemşirenin tedavisinin devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “İlk amacımız materyalin tespit edilmesiydi. Böyle durumlarda bu çok önemli. Ancak bu bilgiye halen ulaşabilmiş değiliz. Biz de bunu herhangi bir materyal olarak değerlendirip tedaviye başladık. Hastamızın şikayetleri geldiğine göre biraz gerilemiş durumda. Hayati tehlike olduğunu düşünmüyoruz. Olay yargıya da intikal etti. Bu işlemi yapan kişi bize materyalin ne olduğunu söylerse bizim elimiz çok rahatlar. Tedavimizde daha spesifik hale gelebiliriz ve çok ciddi bir aşama kaydetmiş oluruz. Bu işlemi yasaya göre sadece plastik cerrahlar ve dermatoloji uzmanları yapabilir. Bu işi bilimsel olarak yapan kişiler dışında yapılan uygulamaların kötü sonuçlara yol açılabileceği görülmekte. Bu işlemlerde kullanılan materyaller yurt dışından ve özellikle ucuz olarak Uzakdoğu’dan getirtilebiliyor. Bu materyaller ölüm riski de oluşturabilir. Böyle bir uygulama uzmanlar dışındaki kişilere asla yaptırılmamalıdır. Hastamızda kullanılan materyal zaman içerisinde eriyebilir ancak erimeyen bir materyal kullanıldıysa hastamızın uzun süre bu şekilde yaşaması gerekebilir.” Öte yandan suçlamaları kabul etmeyen S.G. hakkında savcılık soruşturması sürüyor.

18274812_1054737927961762_4551709351851598443_n.jpg18319199_1054737924628429_6804788627765922768_o.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.