Hem çobanlık yapıyorlar hem ders çalışıyorlar

Hem çobanlık yapıyorlar hem ders çalışıyorlar

Van'ın Erciş ilçesinin Çelebibağ Mahallesi’nde yaşayan 7'nci sınıf öğrencisi 3 arkadaş, hayvancılık yapan ailelerine destek olmak için çobanlık yapıyor. Genç çobanlar, işlerini yaparken, eğitimlerini de aksatmıyor.

İlçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Çelebibağ Mahallesi'nde yaşayan ve Selahattin Eyyubi Ortaokulu'na giden 7'nci sınıf öğrencileri Eren Keklik, Mert Aslan ile Emin Ceylan, yüz yüze eğitim olmaması nedeniyle hayvancılık yapan ailelerine destek olmaya çalışıyor.

2.jpg

Her gün sabah saatlerinde koyunlarını alarak, mahalleye 6 kilometre uzaklıkta bulunan Madavank Tepesi'ne gelen 3 arkadaş, hayvanları otlarken, cep telefonlarıyla da EBA'ya bağlanıp, derslerini takip etmeye çalışıyor.

Doğada sessiz ortamın kendilerine büyük katı sağladığını ve anlatılan dersleri daha iyi anladıklarını belirten öğrencilerden Mert Aslan, "Günün büyük bölümünü merada geçiriyoruz. Hem koyunlarımızı otlatıyoruz hem de derslerimizi takip ediyoruz. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık. Yaptığımız işten de keyif alıyoruz" dedi.

1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.