Hem baba mesleğini sürdürüyor hem geçimini sağlıyor

Hem baba mesleğini sürdürüyor hem geçimini sağlıyor

Babası tarafından 31 yıl önce Merkez Hacı Sait Camii altında açılan elektrikli ev aletleri tamiratıyapan Süleyman Besi, Baba mesleğini sürdürmenin yanında evinin geçimini sağlıyor.

HİKMET TEMEŞ/ HAKKARİ OBJEKTİF HABER


Hakkâri merkez Bulak Mahallesinde 1986 yılında küçük bir esnaf olarak başlayan Sadullah Besi,
Hakkâri’de bu meslekte uğraşan olmadığı için Hacı Sait Camii altında açtığı iş yerinde işe başladı. Besi, burada iş hayatına başlamanın yanı sıra, yanında birçok insanı da yetiştirerek iş imkânı sağladı.

Babasının bundan 31 yıl önce kurduğu elektrikli aletlerin tamir mesleğini bütün zorluklara rağmen oğlu Süleyman Besi mesleği sürdürüyor. Bu mesleğe babasının yanında çırak olarak başladığını ve baba mesleğini devam ettirdiğini belirten Besi “Babam Sadullah Besi, 31 yıl önce küçük bir dükkân tutarak başladığı tamirat İşi, geçen yıllar sonunda benimle beraber onlarca usta yetiştirdi.
Bende baba mesleğini zor şartlarda devam ettirmeye çalışıyorum. Memleketimiz küçük şehir olduğu için iş yoğunluğu fazla değil, birilerinin eline bakmak istemiyoruz kendi mesleğimizle hayata tutamaya çalışıyoruz. Piyasaların durumu belli, kent merkezinde, kasaba ve köylerden bozulan soba, fön makinası, tencere gibi aletlerinin tamiratını yapıyor, baba mesleği olan tamirciliği bu şekilde devam ettiriyorum. Çoğu zaman dükkânımızı siftahsız kapatıyoruz. Maliyetlerden dolayı çırak ve kalfa yetişmiyor, bu mesleğini piyasa şartlarında yapmaya çalışıyoruz. Kış ayları olmasından dolayı işlerimiz yaz aylarına oranla biraz daha iyi. Elektrikli sobalar, ısıtıcılar ve benzeri elektrikle çalışan ürünler kış aylarında fazla kullanıldığından dolayı çok sık tamirat istiyor. Bizlerde kent insanımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.

unnamed-(2)-014.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.