Helikopterden atıldığı iddia edilen şahıs hakkında Van Valiliği'nden açıklama

Helikopterden atıldığı iddia edilen şahıs hakkında Van Valiliği'nden açıklama

Van Çatak’da Osman Şiban ve Servet Turgut adlı iki köylünün helikopterden atıldığına dair iddialarla ilgili Van Valiliği açıklama yaptı.

Van Çatak'da gözaltında işkence gördüğü iddia edilen Servet Turgut’la birlikte helikopterden atıldığı belirtilen Osman Şiban’ın durumuna ilişkin Van Valiliği'nden açıklama yapıldı.

Van Valiliği açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Çatak ilçesinde 11 Eylül'deki terör operasyonunda, dere yatağına gizlenen ve güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği yerde gözetleme yapan ve şüpheli hareketler sergileyen S.T. isimli şahsın, 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı esnada kayalık alanda düşüp yaralandığını, mukavemet göstermesine rağmen yakalanıp usulüne uygun olarak muhafaza altına alındı. Çatak ilçesi Andiçen mahallesi Sürik mezrası kırsalında bulunan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla 11 Eylül'de gerçekleştirilen operasyonda, 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, bir askerin yaralandığı ve 3 askerin şehit oldu. Söz konusu teröristin etkisiz hale getirildiği yerde gözetleme yapan ve şüpheli hareketler sergileyen S.T. isimli şahsın, 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı esnada kayalık alanda düştüğü ve yaralandığı gözlemlenmiş, şahıs, mukavemet göstermesine rağmen yakalanıp usulüne uygun olarak muhafaza altına alınmıştır. Bölgede bölücü terör örgütü mensuplarına yardım, yataklık ettiği değerlendirilen O.Ş. isimli şahıs da aynı bölgede mukavemet göstermesine rağmen usulüne uygun olarak muhafaza altına alınmıştır. Gözaltı işlemlerinin yapılması maksadıyla, 2 şüpheli şahıs ve etkisiz hale getirilen teröristin, operasyon bölgesinden helikopterle alınarak 11 Eylül günü saat 19.00 sularında Van İl Jandarma Komutanlığına getirildi.  Şüpheli şahıslar hazırda bekleyen ambulanslarla öncelikle en yakın özel hastaneye, müteakiben Van Bölge Araştırma Hastanesine sevk edildi. O.Ş. isimli şahıs tedavi işlemlerinin tamamlanmasını müteakip 20 Eylül 2020 günü taburcu edilmiştir. S.T. isimli şahsın tedavisine devam edilmektedir. İzahı yapılan iddialarla ilgili olarak Van Cumhuriyet Başsavcılığınca 11 Eylül 2020 tarihi itibarıyla adli süreç ve eş zamanlı olarak idarece idari soruşturma başlatılmış olup olay bütün boyutlarıyla titizlikle değerlendirilmektedir." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum