Hekimler bayram tatilini nasıl geçirecek?

Hekimler bayram tatilini nasıl geçirecek?

Salgında her sözlerine dikkat kesildiğimiz hekimler bayram tatilini nasıl geçireceklerini anlattılar. Hekimler, tatil için sakin yerleri tercih ettiklerini özellikle vurgularken, ev ziyaretleri yerine telefonla bayramlaşacaklarını belirttiler.

Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. 31 Temmuz'da başlayacak dört günlük tatil için planlar yapılmaya başlandı. 

Geçtiğimiz yıllara göre farklı bayramlar ve tatil deneyimleri yaşadığımız pandemi sürecinde, kimimiz evimizde kalmayı tercih ederken, kimimiz de yeni normale göre programlarımızı yaptık. 

Peki, şimdiye kadar önerilerine kulak verdiğimiz hekimler bayram tatilinde  ne yapacaklar? Nasıl bir tatil geçirecekler,  tatilde salgından korunmak için neler yapacaklar? 

Farklı branşlardan 11 hekim pandemide nasıl bir bayram tatili geçireceklerini bianet'e anlattılar: 

Dr. Nilay Etiler: Tatil programı yapmadım. Bayram ziyaretleri gerçekleştirmeyeceğiz. Annem yaşlı olduğu için bu tür ziyaretlerden özellik kaçınıyoruz. Bayramda muhtemelen her yer çok kalabalık olacak bu nedenle evde kalmayı tercih ediyoruz.

Dr. Sinan Adıyaman: Tatile gidip döndüm tekrar gideceğim. Geçtiğimiz günlerde Çeşme'ye gitmiştim, plajlarda sosyal mesafe yok. Maske kullanılmıyor, fiziksel mesafe yok, plajlar restorantlar çok kalabalık. Bu şekilde birinci dalgayı bastıramayız. Bu tip yerlere gitmiyorum. Sakin sahilleri tercih ediyorum.

Bu bayramda da ailemle çok çok sakin bir yerde tatil yapacağım. Fiziksel mesafeyi korumaya devam edeceğiz. Zaten dışarıda yemek yemeyi tercih etmiyorum, evimde yiyorum. Birçok yer açık ama fiziksel mesafe hiç yok. Hekim olarak ne söylüyorsam kendim de aynısını yapıyorum. Salgın dünyada aldı başına gidiyor.

Dr. Özgür Deniz Değer: Bir tatil planım var, kalabalığa kesinlikle girmeyeceğim, sakin bir plan yaptım. Uzak bir yolculuk yapacağım ancak kendi aracımla gideceğim. Yolda araçtan indiğimde maske ve eldivenlerimi takacağım. Arabaya bindiğimde ise eldivenleri çıkarıp atacağım.

Dr. Samet Mengüç: Tatile gideceğim, ama normalde de zaten kalabalık ortamlardan uzak durumlarda daha da sakin bir yer olacak. Bir yazlıkta sakin insanlardan uzak olacağım. Az sayıda insanın olduğu yerde denize gireceğim, fiziki mesafe kullanımı, normal hayatımda nasıl önlemleri nasıl alıyorsam bu süreçte de aynı olacak. Çünkü hala hızlı devam ediyor. Bu nedenle tedbirlerde sıkı davranacağım. Alışkanlıklarımız değişmek zorunda, aksi halde bu kısır döngü halinde hiç bitmeyecek. 

Dr. Melike Yavuz: Kışın pandeminin daha ağır geçeceğini düşünüyorum, bu nedenle ailemi ziyarete gideceğim. Ama kendi aracımla gideceğim, kesinlikle şehirler arası otobüsleri kullanmayacağım.

Aynı zamanda ailemi kontrol altına almaya gidiyorum. Bayram ziyareti için gelmek isteyenler olacak. Annem de babam da 65 yaş üstü oldukları için bu tür ziyaretler onların sağlığını risk oluşturacak.

Ziyarete gelenleri kapıdan almayacağım. Çünkü salgın bitmedi, insanlar herşey bitmiş gibi davranıyor ama durum hiç iç açıcı değil. Dışarı çıkmayacağım. Kalabalık yerlerde bulunmayacağım yani sosyalleşmeyeceğim.

Dr. Zeki Kılıç: Özel arabam ile bir akrabamın evinde olacağım. Kalabalık plajlarda yer almayacağım. Uygun ortamlarda denize gireceğim.Akşam programları, kalabalık programlar yapmıyorum. Dışarı çıkacak olursam da kapalı mekanlarda bulunmayacağım.  Daha sakin bir tatil planı yaptım  Salgın tehdidi devam ediyor, Maske-mesafe kuralarına tüm yurttaşlarımızın uymasını öneriyorum.

Dr. Fethi Bozaçalı: Bayramda her yerin çok kalabalık olacağını düşündüğüm için tatil planı yapmadım. Bulaş oranı olacağını düşünüyorum. Bayram ziyaretleri, kalabalık dost toplantıları olmayacak.

Açık havada sakin yerlerde belki doğada yürüyüş yapabilirim. Hekim olarak çok daha duyarlı olmamız gerekiyor. Durum hiç açıcı değil, anlatılan farklı gerçek çok farklı, bu nedenle tedbirli olmak gerekiyor.    

Dr. Özgür Bilek: Filyasyon ekibinde olduğum için çalışmaya devam edeceğim. Bayramda şeker almayacağım. Eş, dost, akraba kimseyi de eve kabul etmeyeceğim. Bayramdan sonra vakalar da artış olabileceğini düşünüyorum. Kişisel karantinamı sürdürmeye devam edeceğim. 

Dr. Pınar Saip: Tatile gitmeyeceğim evde kalacağım ama tatil planı yapsakdık kendi özel aracımızla gidecektik. İnsan kalabalığının az olduğu butik yerleri tercih ederdim. Evde kalacağım ama bayram ziyaretimiz olmayacak.

Dr. Serdar Savaş: İstanbul’da olacağım bayram ziyaretlerine gitmeyeceğim, bayram kutlamalarını telefonla yapacağım. Açık havada sosyal mesafeyi koruyabileceğim yerlerde yürüyüş yapacağım. Kesinlikle kapalı alanlarda bulunmayı tercih etmiyorum.

Dr. Osman Öztürk: Tatile gitmeyeceğim. Evimde kalacağım zorunlu ihtiyaçlar dışında dışarı çıkmayacağım. Bayram ziyareti gibi ritüellerde de bulunmayacağım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.