HDP'nin Meclis'teki barış nöbeti başladı

HDP'nin Meclis'teki barış nöbeti başladı

HDP, Leyla Güven'e destek için Meclis'te bir günlük barış nöbeti tutuyor.

HDP'nin bu haftaki grup toplantısı Leyla Güven gündemiyle gerçekleştirilmişti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan yaptığı konuşmada "Vicdanı olan herkese sesleniyorum; Leyla halklar kucaklaşabilsin diye açlık grevinde. Leyla'yı yaşatalım" çağrısı yapmıştı.

Buldan, Leyla Güven'e destek için bugünden itibaren Meclis'te bir günlük barış nöbeti tutacaklarını açıklamıştı. HDP grubunun nöbeti Meclis Genel Kurulu'nda başladı. Eylemin başladığını HDP sosyal medya hesabından duyurdu. 

Açıklamada "Eş Genel Başkanlarımız ve milletvekillerimiz Meclis’te barış nöbetine başladı. Bu topraklara barışı getirmek için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Tecridi kıracağız, Leyla’yı ve açlık grevi direnişindeki tüm yoldaşlarımız yaşatacağız" ifadeledine yer verildi. 

 Eş Genel Başkanlarımız ve milletvekillerimiz Meclis’te barış nöbetine başladı. Bu topraklara barışı getirmek için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Tecridi kıracağız, Leyla’yı ve açlık grevi direnişindeki tüm yoldaşlarımız yaşatacağız.

Güven'in eylemi 90'ıncı gününe ulaşırken, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile HDP eski Milletvekili Selma Irmak'ın eylemi de 21'inci gününde. Cezaevlerinde ve yurt dışında da çok sayıda kişi açlık grevinin krıtik aşamasında. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.