HDP'nin Hakkari mitingi hazırlıkları sürüyor

HDP'nin Hakkari mitingi hazırlıkları sürüyor

HDP ve DBP Hakkari örgütleri 13 Nisan’da düzenlenecek referandum mitinginin hazırlıkları kapsamında Hakkâri’de 15 bin bildiri dağıttılar.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

16 Nisan tarihinde yapılacak olan referanduma iki haftadan az bir süre kalırken siyasi partilerin de referandum çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. HDP ve DBP Hakkari İl Örgütleri 13 nisan tarihinde yapılacak olan referandum mitingine katılım için 15 bin bildiri ve el ilanı dağıttı

Sabah saatlerinde HDP Merkezi disiplin kurulu başkanı ve Hakkari eski milletvekili Avukat Hamit Geylani, HDP Van milletvekili Lezgin Botan, HDP PM üyesi Özgür Zeydanoğlu ile HDP ve DBP Hakkari il örgütü temsilcilerinin aralarında bulunduğu HDP’liler Hakkari’de esnafı ziyaret ederek 13 Nisandaki mitinge davet ettiler.

Vatandaşların, ‘Hayır’ bildirisi ve miting bilgilerini içeren broşürleri dağıtan HDP’lilere yoğun ilgi göstermesi dikkat çekerken, mitin ile ilgili bilgi veren HDP Hakkari İl Eş Başkanı Metin Besi, yaklaşık 2 aydır sürdürdükleri referandum çalışmalarının hız kazandığını söyledi.

İl merkezi ve ilçelerde yaklaşık 15 bin bildiri dağıttıklarını anlatan Besi, Hakkari mitinginin 13 nisan tarihinde kent girişinde bulunan otobüs terminalinde yapılacağını belirtti.

Besi Hakkari mitingine HDP milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, HDP Sözcüsü Osman Baydemir ve HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan’ın yanı sıra Kürt sanatçı Xêro Abbas’ın atılacağını sözlerine ekledi.

 

1-028.jpg

3-017.jpg

2-027.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum