HDP’nin Çukurca adayları: Önceliğimiz halk!

HDP’nin Çukurca adayları: Önceliğimiz halk!

31 Mart seçimlerinde Hakkari’nin Çukurca ilçesinden HDP Belediye Eşbsaşkan adayları olan Ebubekir Kanar ile Hividar Ertunç, projelerini anlattı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yerel seçimler için geri sayım devam ederken, seçim sonuçlarının en çok merak edildiği merkezlerden biri de Çukurca ilçesi. 

Son iki dönemdir HDP’nin kazandığı ancak 2016'da kayyum atanan ilçenin en iddialı adayları Ebubekir Kanar ile Hividar Ertunç Hakkari Objektif Haber aracılığı seçim çalışmalarını ve seçilmeleri durumunda hayata geçirecekleri projeleri hakkında bilgi verdi. 

HDP’nin belediyecilik anlayışının halka dayandığını ve bundan sonraki süreçte halkı belediyenin karar alma sürecinde daha etkin olacağı mesajını veren Kanar ve Ertunç, zor bir sürecin ardından göreve talip olduklarını belirttiler. 

Eş Başkan adaylarından Ebubekir Kanar, 1 Nisan 2019’da Çukurca’da yeni bir sayfa açacaklarını belirterek, belediyecilikte şeffaflığın önemine vurgu yaptı.

Kanar, 40 yıla yakın bir süredir siyasetin içinde olduğunu bu zorlu süreçte partinin ve halkın talebi ile aday olduğunu, ilçenin temel sorunlarını çözmek için elinden gelen gayreti göstereceği mesajını verdi. 

Çukurca’nın en önemli sorunun işsizlik olduğunu ifade eden Kanar, belediye olarak gençlerin sorunlarına çözüm olacak projeler ile tarımsal projelere ağırlık vereceklerini söyledi.  

Diğer Eşbaşkan adayı Hividar Ertunç ise belediyecilikte en önemi unsurun hizmet olduğunu belirterek, “Halkımıza, gençlerimize, kadınlarımıza hizmet etmek için yola çıktık. Belediyenin olanakları çerçevesinde iş imkanları sağlayacağız” dedi. 

Çukurca’ya kadın eli ile hizmet edecek olmanın sevincini yaşadığını anlatan Ertunç, organik tarım, kadın kooperatifleri ile seracılığı teşvik ederek kadın emeğinin hak ettiği karşılığı bulması için çalışacaklarını ifade etti.  

HDP Eş Başkan Adayları Ertunç ve Kanar’ın öncelikli projeleri şu şekilde

*Kadın sığınma ve rehabilitasyon merkezlerinin kurulması

*Gençlik eğitim merkezlerinin(kütüphane müzik tiyatro vb) kurulması eğitim destekli

* Taziye evi ve düğün salonunun kurulması 

* Çevreyi koruyacak ve çevre bilincini geliştirilecek programlar

* İlçe de organik tarıma teşvik ve bu temelde çalışmalar

* Tarım sulama projelerinin geliştirilmesi 

* Çocuklar için park halk için mesire alanları 

* Biyolojik atık su arıtma tesisi 

* Mahallelerde mahalle sorunlarının ve toplumsal sorunların konuşulup tartışıldığı halk evlerinin oluşturulması

* Çukurca’nın tarihi dokularının korunması ve restorasyonların yapılması, turizme kazandırılması 

* ilçemizde kurulan A- 101, ŞOK, BİM gibi marketlere karşı Çukurca esnaf kooperatiflerini kurmak teşvik etmek
* Gençlerimize istihdam sağlayıp iş konusunda her türlü desteğin verilmesi 

* Halkın öneri ve talepleri doğrultusunda ilçede yapılacak hizmetler aylık rutin toplantılar düzenlenecek

Ebubekir Kanar kimdir?

1968 Çukurca doğumlu olan Ebubekir Kanar uzun yılar HDP ve öncesindeki partilerde hizmet etti. Lise mezunu olan, evli ve 7 çocuk babasıdır. Kanar 1983 yılından beri ilçede siyaset ile uğraşıyor. 

Hividar Ertunç kimdir?

1994 Hakkari doğumlu olan Hividar Ertunç, Hakkari Üniversitesi Çölemerik Yüksek Okulu Bankacılık ve Sigortacılık mezunudur. Çukurca’da ikamet eden Ertunç; evli ve bir çocuk annesi olup, Kürtçe ve Türkçe’nin yanı sıra orta derecede İngilizce ve Almanca biliyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.