HDP’nin 8. kuruluş yıldönümü şölenle kutlandı

HDP’nin 8. kuruluş yıldönümü şölenle kutlandı

Partisinin 8’inci kuruluş yıl dönümü şöleninde konuşan HDP Eşgenel Başkanı Pervin Buldan “Umut oldukça HDP de olacaktır” derken, Mithat Sancar, “Yaşamanın diğer adı direnmekse, direnmenin adı da HDP’dir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 8’inci kuruluş yıl dönümü, partinin Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile binlerce kişinin katıldığı şölenle kutlandı.

Bostancı Gösteri Merkez’inde gerçekleşen şölene Eş Genel Başkanları, çok sayıda milletvekili, Parti Meclisi (PM) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi, bileşen partilerin yönetici ve temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok

Kürtçe ve Türkçe gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra HDP’nin mücadelesini konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı. .

Büyük beğeni toplayan gösterimin ardından HDP Kurucu Başkanları Yavuz Önen ve Fatma Gök ile partinin Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, tutuklu bulunan Sebahat Tuncel, eski Eş Genel Başkanlar Selehattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın gönderdiği mesajlar okundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da gönderdikleri mesajlarla HDP’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

HDP Eşgenel Başkanı Pervin Buldan “15 Ekim; demokratik siyasal yaşam açısından önemli bir gündür” diyerek sözlerine başladı

Buldan, “Büyük fırtınaları, darbeleri, barajları birer birer aşarak bugünlere gelen emeğimiz, alın terimiz, onur kaynağımız Halkların Demokratik Partisi kurulalı tam 8 yıl oldu. Evet, daha dün gibi yeniyiz, heyecanlıyız, bir o kadar da coşkuluyuz. Dünüz, bugünüz, yarınız. Hep varız ve var olmaya da devam edeceğiz. Umut oldukça HDP de olacaktır." ifadelerini kulandı.

Buldan’ın ardından söz alan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, baskılara karşı mücadelelerinin devam ettiğin belirterek başladığı konuşmasında hükümeti eleştirdi.

"Bin kez kırdılar dallarımızı, bin kez budadılar, yine çiçekteyiz. Merhaba özgürlük yolcuları. HDP olarak 8 yaşındayız ama arkamızda asırlar var, asırlarca biriktirilmiş mücadele var. İşte biz bu mücadele geleneğinin mirasçısıyız. 8 yaşında değiliz, 8 bin yaşındayız. Belki daha da büyüktür yaşımız. O yolda bedel ödeyen herkese, yürüyen herkese selam olsun. Bugün zindanlarda tutulan Demirtaş’a, Yüksekdağ'a, Baluken’e bütün yoldaşlara buradan selam olsun. Sevgili dostlar, bizler binlerce yıllık direnişin eşitlik ve özgürlük geleneğinin partisiyiz. Bu gelenek ulu bir çınardır. Kökleriyle toprağa, gövdesiyle yeryüzüne, dalları ve yapraklarıyla ışığa yönelen bir hayat ağacıdır HDP. İşte bu partinin neferleri olmanın gurur ile bir araya geldik, onuruyla sesleniyorum sizlere, Direnmeyi çok iyi biliyoruz, direnerek geldik bu günlere ama biz inşayı da biliyoruz. Bu ülkede faşizme karşı direniyoruz, özgürlüğü inşa etmeye geldik, direnişi bildiğimiz gibi bu ülkede biz inşa edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sanatçı Pınar Aydınlar ve Mezopotamya Kültür Merkezi sanatçıları sahne aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.