HDP'nin 4'üncü Olağan Kongresi başlıyor!

HDP'nin 4'üncü Olağan Kongresi başlıyor!

Kongrede HDP Eş Genel Başkanları ve 100 asil, 50 yedek olmak üzere 150 kişilik Parti Meclisi, Merkez Disiplin Kurulu, Uzlaştırma Kurulu gibi yetkili organlar seçilecek.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 4’üncü Olağan Kongresi, Ankara Spor Salonunda başladı. Türkiye’nin birçok kentinden 30 bin kişinin katıldığı kongreye yurtiçinden ve yurtdışından yüzlerce konuk yer aldı.

Pervin Buldan ve Mithar Sancar'ın Eş Genel Başkan Adayı olduğu kongreye, Tunus, Filistin, Ürdün, Fas, Kıbrıs, İsveç, Batı Şeria, Fransa, Galiçya, Almanya, Avustralya, Lübnan, Yunanistan, Bask, Mısır, İtalya, Katalonya, Danimarka, Norveç, İngiltere, İskoçya, Portekiz, Finlandiya, İsviçre, İspanya, Ermenistan ve Irak başta olmak üzere 28 farklı ülkeden konuk katıldı.

Kongrede, 30’dan fazla siyasi parti temsilcisi, Orta Doğu'dan çok sayıda kadın örgütü bulunuyor. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Birleşik Sol Grup Başkanı Tiny Kox, Avrupa Özgür İttifakı Başkanı Lorena Lopez de Lacalle, Avrupa Sosyalistleri Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Giacomo Filibeck, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu üyesi Nikos Androulakis kongreya katılan konuklardan.  

1018 delegenin kayıtlı bulunduğu kongrede HDP Eş Genel Başkanları ve 100 asil, 50 yedek olmak üzere 150 kişilik Parti Meclisi, Merkez Disiplin Kurulu, Uzlaştırma Kurulu gibi yetkili organlar seçilecek.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın mahkûmiyet almasıyla birlikte üyeliğinin düşmesinden kaynaklı 3 Şubat 2017'de toplanan 3. Olağanüstü Kongre’de Eş Genel Başkanlığa Serpil Kemalbay Pekgözegü ve Selahattin Demirtaş seçildi.

11 Şubat 2018'de yapılan 3’üncü Olağan Kongresinde Sezai Temelli ve Pervin Buldan HDP Eş Genel Başkanları olarak göreve başladılar.  

HDP, 24 Haziran 2018 Genel seçimlerinde yüzde 11,7 oy alarak, Türkiye’nin üçüncü büyük partisi oldu.

HDP, 31 Mart yerel seçimleri ve 23 Haziran İstanbul seçimlerinde "Kürdistan'da kazanma, batıda kaybettirme" stratejisiyle seçimlere gitti.

87438194_2523900831049954_6509699939897966592_n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.