HDP'lilerden kurt saldırının olduğu köye ziyaret

HDP'lilerden kurt saldırının olduğu köye ziyaret

HDP Hakkari İl Örgütü, Hakkari Belediye Eşbaşkanları ve meclis üyeleri kurtların saldırısı sonucu 79 koyunun telef olduğu Sütlüce mezrasındaki vatandaşları ziyaret etti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, Hakkari Belediye eşbaşkanları Cihan Karaman ve Seher Kadiroğlu Ataş ile belediye meclis üyeleri kurt saldırısında 79 koyunun öldüğü Kaymaklı (Şumunis) köyüne bağlı Sütlüce (Ewkanis) mezrasında zarar gören Erdem ailesini ziyaret etti. 

HDP’liler, kendilerini karşılayan Kamil Erdem’e geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve ardından koyunların saldırıya uğradığı köyde incelemelerde bulundu. Kendilerini ziyaret edenlere teşekkür eden Erdem olayın nasıl yaşandığını ve mağduriyetini anlattı. 

Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman, “Bu hükümet maalesef çiftçilerimiz için bir şey yapmamıştır. Köylümüzün elinde fazla bir imkân bırakılmamış. Eğer sigorta etme imkânı olsaydı belki bu kayıp ekonomik olarak bu kadar büyük olmayacaktı” diyerek ellerinden gelen yardımı yapacaklarını belirtti. 

Bölgede yapılan incelemenin ardından basına açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Nazmi Coşkun ise olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Köyün elektriklerinin sıklıkla kesilmesinin ve hayvanların doğada aç bırakılmasının yaşanan olaya mahal verdiğini belirten Coşkun, “Bu konuda başta İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olmak üzere Hakkari Valiliği nezdinde gerekli görüşmeleri yapıp hasarın karşılanması için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

HDP’li seçilmişler yapılan ziyaret ve incelemelerin ardından köyden ayrıldı. 

1-20190422115843.jpg2-20190422115843.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.