HDP'li Zana hakkında 20 yıla kadar hapis istemi

HDP'li Zana hakkında 20 yıla kadar hapis istemi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adli kontrol kararı ile serbest bırakılan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca HDP Milletvekili Leyla Zana hakkında hazırlanan 156 sayfalık iddianame, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Zana'ya yöneltilen 3 suçlamanın yer aldığı iddianamede, şüphelinin Demokratik Toplum Kongresi'nde yürüttüğü eylem ve faaliyetleri, 2012 yılında yasaklanan Nevruz etkinliğine katılması ve 2012 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada suç tespit edildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.