HDP'li Yıldız Çetin'e 9 yıl hapis cezası

HDP'li Yıldız Çetin'e 9 yıl hapis cezası

Yerine kayyım atanan Erciş Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, Yıldız'a 9 yıl 22 gün hapis cezası verdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019'da görevden uzaklaştırılan Van Erciş eski Belediye Eş Başkanı HDP'li Yıldız Çetin'in tutuklu bulunduğu dosyada karar açıklandı. Duruşmaya SEGBİS ile katılan Çetin, savunmasında suçlamaları reddetti.

 vnbn-*

Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Çetin ile 10 kişi hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenlemek, yönetmek ve bunların hareketlerine katılmak' suçlarından 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. İddianamede ayrıca HDP'li Çetin'in, Demokratik Toplum Kongresi'nde aktif faaliyet yürüttüğü de suçlama konusu oldu.

Tutuklu Yıldız Çetin, davanın karar duruşmasında bugün hakim karşısına çıktı. Duruşmaya SEGBİS ile katılan Çetin'e mahkeme heyeti 9 yıl 22 gün hapis cezası verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.