HDP'li vekillerden Hakkari'ye 'Evde kal' çağrısı

HDP'li vekillerden Hakkari'ye 'Evde kal' çağrısı

HDP Hakkari Milletvekilleri Leyla güven ve Sait Dede, koronavirüs tedbirleri kapsamında Hakkari halkına ‘Evde kal’ çağrısı yaptılar. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve bütün dünyayı etkisini altına alan Koronavirüs salgını can almaya devam ederken Türkiye’de de virüse karşı sıkı tedbirler alınıyor. 

Halkların Demokratik Partisi Milletvekilleri Leyla Güven ile Sait Dede de Hakkari halkına ‘Evde Kal’ yönünde çağrı yaptılar. 

Çağrı ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, yüzyıllardır insanlığın doğayla mücadelesinin devam ettiği ve kapitalist sistemin politikalarıyla insanlığın doğayı tahakküm altına almaya çalıştığı belirtildi.  

Yaşanılan küresel sağlık krizi nedeniyle bütün dünyanın kırmızı alarmda olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “İnsan yaşamını tehdit eden ve bilimsel bir tedavi yöntemi bulunmayan bir salgınla karşı karşıyayız. Şu anda bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 veya Korona virüsü salgını bir anlamda bize doğanın gücünü ve öfkesini gösteriyor. Bu salgın zengin, fakir, genç, yaşlı demeden ayrımsız hepimize bulaşırken bu anlamda hepimizin eşit olduğunu bize gösteriyor. Dünyanın hemen her yerinde salgından dolayı binlerce insan hayatını kaybetmiş ve binlerce insana hastalık tanısı konulmuş durumdadır” ifadelerine yer verildi.  

Hakkari, Çukurca, Yüksekova, Şemdinli ve Derecik halkını yıllardır yoksulluk ile mücadele ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Hakkari bölgesinde sağlık hizmetlerindeki eksiklikler ve yetersizlikler bulunuyor. Yaşanılabilecek olası bir yayılmada hastanelerde yeterli yoğun bakım ünitesi ve solunum cihazı bulunmuyor. Sağlık sistemindeki eksiklikler biliniyor olmasına rağmen, salgının ortaya çıktığı ilk günden bugüne yetkililerin halkın sağlığını koruyacak yönde adımlar atmadığı, tedbir almadığı ortadadır” denildi. 

Halka olası bir felaketin önüne geçmek için bireysel tedbir almaları ve evde kalmaları çağrısı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Olabildiğince temastan kaçınmak ve kişisel hijyenimizi sağlamak gerekir. Özellikle köylere gidiş, gelişlerin zorunlu olmadıkça durdurulması gerekmektedir. Acil durumlarda evinden çıkmak zorunda kalan insanlarımız mutlaka sosyal mesafeyi korumalıdır. HDP, DTK ve bileşenlerinin içinde olduğu iki kriz masası ile sorumluluk almış bulunmaktayız. Bu kriz masalarının her şehirde izdüşümü olan il kriz masaları oluşturulmuştur. Kriz masalarımız aracılığıyla acil durumlarda barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçları olan yurttaşlarımızın bizimle iletişime geçmesi gerekmektedir. Bu salgın felaketini halkımızla dayanışmayı güçlendirerek atlatacağımız inancındayız”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum