HDP'li vekiller Meclis'ten Kızılay'a yürüyor

HDP'li vekiller Meclis'ten Kızılay'a yürüyor

Meclis'te üç milletvekilinin haklarında verilen yargı kararlarının okunması ve ardından tutuklanmalarını HDP milletvekilleri bugün düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

HDP’li milletvekilleri, Meclis’te dün HDP milletvekilleri Leyla Güven, Musa Farisoğulları ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun haklarında kesinleşmiş yargı kararları okunduktan sonra gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından bugün bir açıklama yaptı.

Milletvekillerinin “Darbe Var” dövizleri taşıdığı açıklamada konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “4 Kasım 2017’de başlayan darbe 27. Dönem’de de devam ediyor” dedi. HDP’nin gücünü haklılığından aldığını belirten Beştaş, darbeciliğe boyun eğmeyeceklerini, demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini kaydetti.

Açıklamanın ardından HDP Milletvekilleri Kızılay Güvenpark’a yürümeye başladı. Vekiller Güvenpark’ta HDP il yöneticileri ile buluşacak. 

.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.