HDP’li üç vekilin dosyası Hakkari’den alındı

HDP’li üç vekilin dosyası Hakkari’den alındı

Gözaltına alınan HDP Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan’ın dava dosyaları güvenlik gerekçesi Hakkari’den Diyarbakır’a alındı.

MEHMET ÖZKAN / HAKKARİ OBJEKTİF HABER

4 Kasım2016 tarihinde HDP milletvekillerine yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan HDP Hakkari milletvekilleri Selma Irmak ve Abdullah Zeydan ile 7 Kasım’da Hakkari’ye gelirken gözaltına alınıp tutuklanan Nihat Akdoğan’ın Hakkari’de görülmesi beklenen ilk duruşmaları güvenlik gerekçesi ile Diyarbakır’a alındı.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı HDP’li üç milletvekilinin yargılandığı dava dosyasının başka bir ile nakledilmesini talebi ile Adalet Bakanlığına başvurmuştu. Bakanlığın görüşü alındıktan sonra Yargıtay 5. Ceza Dairesine gönderilen dosya ile ilgili verilen kararda üç milletvekilinin dava dosyaları Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine karar verildi.

HDP’li Selma Irmak ve Nihat Akdoğan’ın 12 Ocak perşembe günü Hakkari Birinci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi beklenen ilk duruşması belirsiz ve ileri bir tarihe alınırken, Abdullah Zeydan’ın ilk duruşmasının ise 3 Şubat’ta görüleceği öğrenildi.

HDP’li vekillerin dava dosyalarının Diyarbakır’a alınmasına tepki gösteren Akdoğan’ın Avukatı Rıdvan Kurt; her gün Hakkari’de bu davalara benzer onlarca dava görülürken, bu davanın Hakkari’den alınıp Diyarbakır’a gönderilmesini anlamakta güçlük çektiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.