HDP'li kadınlar cezaevlerine kart gönderdi

HDP'li kadınlar cezaevlerine kart gönderdi

HDP Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri çerçevesinde basın açıklaması düzenleyip cezaevlerindeki kadınlara tebrik kartları gönderdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP il binasında bir araya gelen ve aralarında HDP Hakkari Belediye Eşbaşkan adayı Seher Kadiroğlu Ataş’ında bulunduğu kadınlar adına açıklama hazırlanan açıklama HDP Kadın Meclisi Üyesi Zeynep Kaya tarafından okundu.

Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kadın cinayetlerinin, hak istismarının ve yoksulluğun en üst seviyesinde yaşadığımız bir dönemden geçtiklerini ifade eden Kaya, Bu hak ihlallerine karşı Leyla’ların iradesi ile dur deyip 8 Martta dünya kadınlar gününü zılgıtlarımızla karşılayacağız"

Hakkari’yi kadın rengine bürümek için bütün kadınları alanlara beklediklerini belirten Kaya 8 Mart Dünya Kadınlar günü programının akışı hakkında şu bilgileri verdi: "1 Mart tutuklu kadınlara kart yollama, 2 Mart il ve ilçe hastanelerinde yatan kadınlara karanfil dağıtımı, 5 Mart Şemdinli ilçesinde kadınlara kart ve karanfil dağıtımı, 6 Mart çarşı merkezinde broşür dağıtımı, 7 Mart Çukurca ilçe binasında kadın siyaset ve direniş konulu panel ve  8 Mart Cuma günü Yüksekova ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar günü şöleni” dedi. 

Açıklamanın ardında kadınlar PTT il binasına geçerek çeşitli cezaevlerinde yatan ve aralarında kadın milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ile tutuklu ve hükümlü kadınlara kart yolladılar.

1-20190301114208.jpg

2-936.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.