HDP'li İrmez Hakkari’deki kontrol noktalarını meclise taşıdı

HDP'li İrmez Hakkari’deki kontrol noktalarını meclise taşıdı

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez Hakkari ve ilçelerindeki kontrol noktalarına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemi ile TBMM’ye soru önergesi verdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İrmez önergesinde; Şemdinli ilçesinde neredeyse her 5 kilometrede bir kurulmuş olan askeri-polis kontrol noktalarına dair halkın şikayetlerini dile getirerek, bir çok yurttaşın Kürtçe konuştukları gerekçesi ile kolluk güçlerinin hakaret ve şiddetine maruz kaldığını ileri sürdü.

HDP Şırnak milletvekili Aycan İrmez, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplaması istemi ile şu soruları sordu:

1 - Yüksekova ilçe merkezinde görüntü, tavır ve hareketleri ile yurttaşlara baskı kurmak gayretinde olduğu halk tarafından belirtilen kolluk güçleri hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Söz konusu iddialarla ilgili herhangi bir girişimde bulunacak mısınız?

2- Şemdinli’de bulanan askeri kontrol noktalarında görevli kolluk güçlerinin yöre insanın Kürtçe konuşmasından rahatsız olduğu ve halka kötü muamelede bulunduğu yönündeki iddialara ilişkin herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

3- Hakkari’de görevlendirilen kolluk güçlerinin seçiminde hangi kriterler baz alınmaktadır?

4- Hakkari-Van yolu üzerinde bulunan ve Yeniköprü Mevkii olarak bilinen noktada yurttaşlar saatlerce bekletildiklerini ve kötü muameleye maruz kaldıklarını iddia etmişlerdir.İnsan ahlak ve onuruna yakışmayan, ayrımcılık ve kötü muameleye dönüşen söz konusu iddialarla ilgili sorumlu personeller hakkında herhangi bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

5- Hukuksuzca yürütülen bir operasyon sonucunda alıkonulan Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan’ın Yüksekova ilçe merkezindeki kolluk güçlerinin cinayetler işleyebileceğine dair uyarıları ve soru önergeleri neden dikkate alınmamıştır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.