HDP’li İrmez Hakkari Üniversitesini sordu

HDP’li İrmez Hakkari Üniversitesini sordu

HDP listelerinden Hakkari milletvekili seçilen; Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan ve Selma Irmak’ın tutuklu olması nedeniyle mecliste temsilcisi bulunmayan Hakkari'nin sorunlarını başka ilin vekilleri gündeme taşıyor.

MEHMET ÖZKAN/HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP Şırnak milletvekili Aycan İrmez; 2008 yılında kurulan ve 9 yıldır bir kampüse kavuşamayan Hakkari Üniversitesini meclisin gündemine taşıdı. 

Hakkari Üniversitesinin son durumunu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yazılı olarak cevaplaması istemi ile çeşitli sorular soran İrmez; önergesinin gerekçesinde  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 2008 yılında çıkardığı bir yasayla kurulan Hakkâri Üniversitesi’nin kuruluşunun üzerinden 9 yıl geçmesine karşın henüz tam teşekküllü bir kampüs alanına kavuşamadığına yer verdi.     

Hakkâri Üniversitesi ile beraber kurulan Şırnak, Muş,Ağrı ve Bitlis gibi bir çok bölge üniversitesinin kampüs alanlarının bittiğine dikkat çeken İrmez; kentte faaliyet gösteren bazı sivil toplum örgütlerinin üniversiteyi 50 milyon TL zarara uğrattığı gerekçesi ile Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını anımsattı. 

Üniversitenin durumu ile ilgili genel bilgilendirme yapan İrmez; Bakan Yılmaz’ın yazılı olarak cevaplaması istemi ile şu soruları sordu:  

1 - Kampüs inşaatının sekizinci yılında henüz tamamlanmamış olmasının nedeni nedir? Kampüs arazisinin yapı yapmaya müsait olmamasından mı kaynaklanmaktadır? Öyle ise aynı yerde yapılan fizibilite çalışmaları sonuçları esas alınmamış mıdır?

2 - Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 01.02.2012 tarihinde onaylanan imar planına esas jeolojik jeoteknik etüt raporunda yerleşime uygunluk açısından alanın bir bölümü ''Sorunlu alan'' olarak belirtilmiş olmasına karşın inşaat alanı olarak Zeynel bey yerleşkesinde ısrar edilmesinin nedeni nedir?

3 -  01.02.2012 tarihinde onaylanan rapora rağmen, yapılaşma açısından yerleşkesinin yeri uygun görülerek inşaatına başlanılan Zeynel Bey yerleşkesinde, ileride çıkabilecek olumsuz sonuçları bakanlığınız üstlenmiş midir? 

4 - Söz konusu Zeynel Bey yerleşkesinde kaç sondaj ve etüt çalışması yapılmıştır? Sonuçları nelerdir? 

5 - STK temsilcilerinin belirttiği 50 milyonluk kamuoyu zararından bakanlığınızın bilgisi var mıdır?

6 - Konuyla ilgili olarak Hakkâri Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır? 

7 -Hakkâri Üniversitesinin tüm yerleşkesinin ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.