HDP'li Hüda Kaya hakkında 25 yıl hapis istemi

HDP'li Hüda Kaya hakkında 25 yıl hapis istemi

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya hakkında 11 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, hakkında açılan 2 eylem ve etkinlik nedeniyle "örgüt üyesi olmak", "örgüt propagandası yapmak" ve "Suç işlemeye alenen tahrik etme, halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma, toplantı ve yürüyüşün zorla dağıtılması" iddiaları ile suçlanıyor.

İddianamede, Kaya hakkında açılan soruşturma dosyalarının eylem bütünlüğü açısından birleştirildiği kaydedildi. İddianamede, Kaya'nın soruşturma kapsamında ifadesi alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca çağrı gönderildiği, ancak ifadeye gelmediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.