HDP’li Eski vekil Esat Canan AK Parti’den sonra HDP’yi ziyaret etti

HDP’li Eski vekil Esat Canan AK Parti’den sonra HDP’yi ziyaret etti

Halkların Demokratik Partisi 19, 22 ve 24. dönem milletvekili Esat Canan dün AK Parti Yüksekova İlçe Seçim Bürosu’na yaptığı ziyaretin ardından bugün de HDP Yüksekova İlçe Seçim Bürosu’nu Ziyaret etti.

Canan’ı HDP Yüksekova İlçe Eş Başkanları Hüsnü Beşer ve Selcan Saygı HDP Yüksekova Belediye Eş Başkan Adayı Remziye Yaşar HDP’li Yönetici ve Belediye Meclis üyeleri ile HDP’liler karşıladı.
 
Canan, ‘siyasi nezaketin’ gereği olarak bütün partileri ziyaret ettiğini dile getirdiği konuşmasında “benim amacım toplumsal barışı sağlamaktır. Bu ziyaretin toplumsal barışı ve huzuru sağlamak için bana düşen bir görev olduğunu düşünüyorum. Seçimler bana göre demokrasinin bayramlarıdır elbette demokratik yarış esastır. Hoşgörü barış içerisinde barışın geçmesini diliyorum. İnşallah herhangi bir nahoş hadise çıkmaz çok demokratik şekilde seçim yapılır. Halkımız kararını verir biz de halkın kararına saygı duyarız” dedi.  

Daha sonra konuşmasına Kürtçe olarak devam eden Canan, ‘orada da (AK Parti ziyaretini kastederek) söyledim;  duygusal değil akıllı hareket etmemiz lazım siyasetimizi böyle yürütebiliriz. Ben Yüksekovalıyım hepimiz Yüksekovalıyız. Hepimizin amacı bellidir. Şunu söyleyebilirim hepimizin amacı birdir. Kutuplaşma asla uygun değildir.  Seçimler yapılıyor birbirimize kırılmamamız gerek yine birlikte olmamız lazım,    başka ziyaretlerime dair konuşmaları doğru bulmuyorum. Daha önce de yaptım bunu bu bizim birlik beraberliğimiz için çok önemlidir.  Eş Başkan Adaylarımıza da başarılar diliyorum. Halkımız kararını verecektir. Kimse yanlış anlamasın  sonuçta memleket bizimdir.  Bir birimizin akrabası komşusuyuz amacımız hizmet etmektir” şeklinde konuştu. 

Ziyarete ilişkin açıklama yapan HDP Yüksekova Belediye Eş Başkan Adayı Remziye Yaşar ise Esat Canan’ın ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini dile getirirken “elbette ki kaygılarımız ortaktır hepimizin kaygıları ortaktır. Hepimizin kaygısı güzel temiz bir Yüksekova’dır. Bizim kaygılarımız halka yöneliktir. Halkımızın güzel bir hizmete ihtiyacı vardır. Bu doğrultuda halkın huzuru ve refahı bizim için esastır. Bunun içinde elimizden geleni yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Demokratik bir seçim sürecindeyiz. Ziyaretler normaldir. Bu halk 31 Mart’ta iradesini her anlamda belirleyecektir. Biz buna güveniyoruz inanıyoruz. Mantık elbette önemlidir. Ama biz duygusal bir halkız değerlerimize bağlı bir halkız bunun vekilimizin ziyaretinden de memnunuz bu halk en doğru kararı gerçekten verecektir”  dedi. 

HDP Yüksekova İlçe Eş Başkanı Hüsnü Beşer ise “aynı havayı soluyoruz buranın sıkıntıları bu problemleri ortaktır. Yüksekova yıkıma uğramış, talan edilmiş bir şehirdir. Bu yüzden de birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Birlikte olursak daha çok toparlanacağız.  Bu halkın iradesi 3 yıldır kayyumun elinde, kayyum da açık ve net bir şekilde bizi cezalandırıyor.  Biz bu zihniyeti kabul etmiyoruz. Bu yüzden birlikte olmamız lazım. AKP’liler hizmet için iktidar partisinin seçilmesi şarttır diyorlar. 3 yıldır hizmet onların ellerinde halka neden hizmet etmiyorlar? Ellerini tutan mı Var? Seçime birkaç gün kala Yüksekova’yı il yapacağız diyorlar, şimdiye kadar neden yapmadınız?  Belediye hizmet yeridir. Bizim Eş Başkan Adaylarımıza güvenimiz ve inanıcımız tamdır. Halkımıza hizmet edeceklerdir bu minvalde birlikteliğimiz şarttır” dedi.

HDP'li eski Vekil Canan dün ise Ak Parti'nin Yüksekova seçim bürosunu ziyaret etmişti. 

1-20190329160753.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.