HDP'li Dede, Yıldırım'a Kürtçe kartviziti sordu!

HDP'li Dede, Yıldırım'a Kürtçe kartviziti sordu!

HDP Hakkari Milletvekili Dr. Sait Dede cezaevlerinde yaşanan ihlalleri ve TBMM Basımevine gönderdiği Kürtçe – Türkçe kartviziti basılmasının reddedilmesini Meclis gündemine taşıdı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP Hakkari Milletvekili Dr. Sait Dede, Bandırma 1 No’lu T Tipi Cezaevinde bulunan bazı tutukluların sağlık hizmetleri ile ilgili talepleri ile Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklu ve hükümlülerin istemleri dışında nakledilmesini Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e çeşitli sorular yöneltti.

* Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevinde yaşanan hak ihlalleri doğrultusunda yürütmekte olduğunuz bir soruşturma var mıdır?

* Bahsi geçen hak ihlalleriyle ilgili bakanlığınıza ulaşan kaç şikâyet vardır? Bu şikâyet sonucu yaptırım uygulanan kaç hapishane personeli vardır?

* Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi en son ne zaman denetlenmiştir?

* Tutsakların zorla nakil edilmeleri konusunda gelen şikâyetlerin dikkate alınmamasının gerekçeleri nelerdir?

* Anayasal bir hak olan sağlık hakkından yararlanma kapsamında revir taleplerinin reddedilmelerinin gerekçeleri nelerdir?

* Bandırma 1 No’lu T Tipi Cezaevinde yaşanan sağlık sorunları ve bu sorunlara ilişkin tutsak taleplerine dair yürütmekte olduğunuz bir soruşturma var mıdır?

* Söz konusu sağlık sorunlarını daha kötü bir aşamaya taşıdığı iddia edilen tavuk çiftliğinin etkilerine dair herhangi bir alan araştırması yapılmış mıdır?

* Tutsakların nakil durumları değerlendirilirken sağlık durumları ve ailelerinin yaşadıkları yerlerin göz önünde bulundurulmamasının gerekçeleri nelerdir?

* Tutsakların nakil edilmeleri konusunda yaptıkları başvuruların dikkate alınmamasının gerekçeleri nelerdir?

HDP Hakkari Milletvekili Dr. Sait Dede, 14 Kasım 2018 tarihinde TBMM Basımevi Hizmetlerine gönderdiği,  Türkçe - Kürtçe kartvizit talebinin hiçbir gerekçe gösterilmeden ret edildiği bilgisini paylaştı. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü’nde kartvizitlerin hangi dillerde yazılması gerektiğine dair bir kısıtlama bulunmadığını hatırlatan Dede Meclis Başkanı Binali Yıldırım’a; Kartvizit talebinin reddedilme gerekçesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hangi dillerde kartvizit basıldığını sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.