HDP'li Dede Şemdinli'de konuştu

HDP'li Dede Şemdinli'de konuştu

Seçime az bir süre kalırken, Şemdinli'yi ziyaret eden HDP Hakkari Milletvekilli Sait Dede, sandıkların korunması konusunda herkesi dikkatli olmaya çağırdı. 

HDP, Şemdinli'ye yüzlerce araçlık konvoy ile ziyaret gerçekleştirdi.

Partililer, ilçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kaymakamlık Çeşmesinde bir araya gelen Şemdinliler tarafından karşılandı. Burada çekilen halayların ardından konvoy yaparak ilçe merkezine doğru yola çıkıldı. İlçe merkezinde atılan turun ardından araçtakiler seçim bürosu önüne gelerek burada halay çekti.

HDP Hakkari Milletvekilli Sait Dede, eski Hakkari Milletvekilli Hamit Geylani, Şemdinli Belediyesi Eş Başkan adayları Felem Aker ile Sami Beşer, HDP, DBP Yüksekova Eş Başkanları, Yüksekova Belediyesi Eş Başkan adayları Remziye Yaşar ile İrfan Sarı, Yüksekova ilçesine bağlı Esendere, Büyükçiftlik Belde Belediyelerinin Eş Başkan adayları ve Barış Annelerinin katıldığı etkinliğe çekilen halayların ardından konuşmalara geçildi.

İlk olarak konuşan Hakkari Milletvekilli Sait Dede seçime az bir süre kaldığını hatırlatarak seçim güvenliği konusunda herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini vurguladı.

Dede, "Aslında bu gün yüzlerce araç ile gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik ve halkın yoğun ilgisi zaferin göstergesidir. ehabete kapılmadan seçim sonucuna ve güvenliğine odaklanmalıyız. Biliyorsunuz karşımızda hırsızlar var. Hırsızların oyumuzu çalmasına izin vermemeliyiz" dedi. Hamit Geylani ise Şemdinli halkının baskı ve zulüm politikalarına karşı hiç bir zaman boyun eğmediğini belirterek, "Zafer yine Şemzinan halkının olacak. Ve yine bunlara bir ders vereceğiz" dedi.Yapılan konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar sloganlar eşliğinde dağıldı

img_20190328_212055.jpgimg_20190328_211007.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum