HDP’li Dede Hakkari’deki hastaneleri sordu!

HDP’li Dede Hakkari’deki hastaneleri sordu!

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Hakkari ve ilçelerindeki Devlet Hastanelerinde bulunan sağlık kurumlarının envanter, uzman kadro eksikliği ve diğer şehirlere yapılan hasta sevklerini meclise taşıdı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Milletvekili Sait Dede Hakkari ve ilçelerinde bulunan devlet hastanelerinin hekim ve personel sıkıntısı ile anjio gibi hayati öneme sahip tıbbi müdahale ekipmanlarının eksiliği ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemi ile TBMM'ye soru önergesi verdi.

Hakkari ve ilçelerindeki hastanelerin teknolojik imkanlardan yoksun olduğunu ileri süren Dede, Hakkâri’de başta anjiyo ünitesi olmak üzere hayati öneme sahip birçok tıbbi müdahale ekipmanı eksikliği yaşandığını ve uzman tabip eksikliğinin diğer illerle mukayese edilemeyecek düzeyde olduğunu söyledi.

Başta Van ve Ankara olmak üzere diğer illere en fazla hasta sevki yapan ilin Hakkâri olduğunu belirten Dede, Sağlık  Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti.

* Hakkâri Devlet Hastanesinde bulunan poliklinik sayısı kaçtır? Devlet hastanesinde kaç uzman doktor bulunmaktadır?

* Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca Devlet hastanelerinde görevli tabip sayısı ve uzmanlık alanları nelerdir?

* Hakkâri ve ilçelerinden civar illere yapılan hasta sevklerine ilişkin elinizde bir veri var mı? Bu sevklerin önüne nasıl geçmeyi düşünüyorsunuz?

* Coğrafi yapı ve mevsimsel şartlardan ötürü acil müdahaleyi kolaylaştıracak ekipman ve araç mevcut mudur?

* Cenevre Sözleşmesi ve Ek Protokolleri çatışma ve savaş koşullarında sağlık müdahalesini koruma altına almaktadır. Hakkâri’ye bağlı Pınarca köyüne ambulans gönderilememesinin sebebi nedir? O bölgede kamuoyuna yansımayan gizli tutulan bir savaş veya çatışma hali mi yaşanmaktadır? Eğer savaş hali söz konusu ise Cenevre sözleşmesinin uygulanmamasının gerekçeleri nelerdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum