HDP'li Dede, Bakan Soylu'ya Cüneyit Epçim'i sordu

HDP'li Dede, Bakan Soylu'ya Cüneyit Epçim'i sordu

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Ak Partinin Hakkari Belediye Başkan adayı, Vali Yardımcısı ve belediye başkan vekili Cüneyit Epçim'in önceki görevinden istifa edip etmediğini sordu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Sait Dede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yazılı soru önergesi verdi. 

Dede, önergesinde görevden alınan Hakkari Belediye eş Başkanlarının yerine kayyum olarak atanan Hakkari Vali Yardımcısı ve aynı Zamanda Ak Parti'nin Hakkari Belediye Başkan adayı Cüneyit Epçim'in adaylık süreci ile birlikte önceki görevlerinden istifa edip etmediğini sordu. 

HDP'li Vekil Dede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: 

1-    Yüksek Seçim Kurulunun 13/12/2018 tarih ve 2018/1105 sayılı kararıyla kabul edilen,  31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde uygulanacak takvime göre, Seçime katılmak için istifa etmeleri gereken kamu görevlilerinin de en geç 1 Aralık 2018 tarihi itibariyle görevlerinden ayrılma talebinde bulunmuş olmaları gerekmektedir. Hakkâri Belediyesi için AKP’den belediye başkanlığına aday olan ve bu kapsamda uzunca bir süredir siyasi propaganda yapan vali yardımcısı ve aynı zamanda kayyum olarak atanan Cüneyt EPÇİM görevinden istifa etmiş midir?

2-   Belediye Başkan Adayı Cüneyt Epçim Vali yardımcılığı görevinden istifa etmiş ise şayet Kayyum olarak devam ettiği Hakkâri Belediyesindeki hukuki statüsü nedir, hâlen kayyum olarak görevi devam etmekte midir?

3-   657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 7. maddesi; ‘Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.’ şeklindeki amir hükmüne göre Bakanlığınız tarafından söz konusu siyasi faaliyetlerde bulunan kamu görevlilerine karşı açılmış herhangi bir soruşturma veya inceleme bulunmakta mıdır? 

4-   Görevi gereği siyasi partilere mensubiyeti olmaması gereken kamu personellerine ilişkin tarafınızdan başlatılmış bir soruşturma var mıdır? Var ise hangi aşamadadır?

5-   Son yayınlanan Sayıştay Raporlarında Hakkari Köye Hizmet Götürme Birliklerine aktarılan bütçenin, İl Özel İdaresi tarafından; Nisan 2017 cumhurbaşkanlığı referandumunda Hakkari Valiliği tarafından amacı dışında siyasi saiklerle kullanıldığı ortaya çıkmıştır. 31 Mart 2019 seçimlerinde kamu bütçesinin siyasi parti faaliyetlerinde kullanılmaması için tarafınızdan yürütülen önleyici bir çalışma var mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.