HDP'li Buldan'dan iktidara şiddet eleştirisi

HDP'li Buldan'dan iktidara şiddet eleştirisi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında konuştu.

Buldan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Kadına yönelik şiddetle mücadele haftasındayız. Ne yazık ki kadına yönelik şiddetin dünya ölçeğinde en yüksek düzeylerde yaşandığı bir ülke gerçekliğine sahibiz. AKP iktidarı her alanda şiddet üretmektedir. Son üç yılda 1236 kadın katledildi. Kadınlar göz göre göre polisin, Meclis'in, adaletin önünde katledildiler. İstanbul Sözleşmesi'ni kaldırmanın yollarını arıyorlar. Kadınların nafaka hakkına da göz dikmiş durumda iktidar. Kadınların hiçbir kazanımını size teslim etmeyeceğiz. Bütün kadınların Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz."

“Halkın vergilerini kadınları aşağılamak için kullanan bir Diyanet var. Diyanet Vakfı hazırladığı kamu spotunda kadını eve hapseden basmakalıp yargıları pekiştiren, erkeğe hizmet eden bir kadın imajı çizdi. Kadınlara uygulanan cinayetle, kadını aşağılayan diyanet birbirini beslemektedir. Alın, o kamu spotunuzu başınıza çalın. Kadınlar erkeklerin hizmetçisi değil, hizmetçisi de olmayacak.”

"Üç büyükşehir belediyemizle birlikte toplam 24 belediyemize kayyım atanmış, belediye eş başkanlarımız görevden uzaklaştırılıp tutuklanmıştır. Tutuklanan 8, görevden uzaklaştırılan 10 kadın belediye eş başkanımız bulunmaktadır."

“HDPli kadınlara saldırıyorlar, tutukluyorlar. Kadınların her demokratik etkinliğine saldırıyorlar. 25 Kasım (Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü) broşürüne bile el koyuyorlar.”

"Özgürlük mücadelesi yürüten kadınları hedef alınıyor. Hiçbir baskı politikanız bizim özgürlük mücadelemizi engelleyemeyecektir... Kadınlar faşizmin oyununu bir kez daha bozacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.