HDP'li Buldan'dan Adalet Yürüyüşü'ne katılma şartı

HDP'li Buldan'dan Adalet Yürüyüşü'ne katılma şartı

HDP'li Pervin Buldan, ‘Adalet Yürüyüşü'ne Edirne'ye kadar uzatılması durumunda dahil olabileceklerini söyledi. HDP Eş Başkanı Serpil Kemalbay ise Adalet Yürüyüşü'nü başından beri desteklediklerini belirtti.

HDP’li Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’ne kadar uzatılması durumunda dahil olabileceklerini söyledi.

Buldan HDP İstanbul il binasında yapılan bayramlaşmaya katıldı. Dihaber’de yer alan habere göre bayramlaşma sırasında ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin değerlendirmede bulunan Buldan, şunları söyledi:

“Adalet herkes için istenirse adalet olur. Sadece kendilerine yapılan haksızlıklar için adalet aramak yanlıştır. Bizler yürüyen yurttaşlarımız Kandıra’ya ulaştıklarında manevi bir karşılama yapacağız. Fakat yürüyüş Edirne’ye kadar uzatılırsa bizler de adalet arayışlarının samimiyetine inanarak dahil oluruz” dedi.

Daha önce HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın tutuklu bulunduğu Kandıra’da Adalet Yürüyüşü’ne katılanları karşılama kararı aldığı duyurulmuştu.

KEMALBAY: SOMUT OLARAK DESTEKLEDİĞİMİZİ GÖRECEKSİNİZ

kemalbay-1.jpg

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katılan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay da Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşünü parti olarak desteklediklerini ifade eden Kemalbay, yakın bir zamanda bu desteği somut olarak sunacaklarını söyledi.

HDP olarak demokrasi planlarının olduğunu anlatan Kemalbay, bu plan üzerinde çalışmalarının devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu: “Adalet yürüyüşü başladığı günden beri HDP olarak bu yürüyüşü desteklediğimizi söyledik. Türkiye halklarının 90 yıllık tarihiyle yüzleşmesine ihtiyaç vardır. Halkların taleplerine kulak vermemiz gerekiyor. Resmi tarihin bugüne kadar anlattıklarını bir kenara bırakmamız ve yaşadıklarımızdan öğrendiklerimizi önümüze koyarak, Türkiye halklarının birlikte yaşamı için, demokrasisi için, halkların kurtuluşu için yeni bir demokrasi sürecini başlatmamız gerekiyor. Bunun için bizim ilkelerimizin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu ilkeler, asgari demokratik ilkeler olmalıdır. Toplumsal kesimlerin bütün farklılıklarıyla bir araya gelebileceğini ve birlikte ortak hareket etmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bu çerçevede adalet yürüyüşüyle, bugüne kadar bizim sürdürdüğümüz mücadele arasında bir paralellik görüyoruz. Adalet yürüyüşünü somut olarak desteklediğimizi önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Bu konuda görüşmeler yapıyoruz, olgunlaştırdığımızda sizlerle paylaşacağız. Biz bu yürüyüşün yanındayız. Bu yürüşüyün bütün adaletsizlikler için olması gerektiği düşünüyoruz. Biz, kendi demokrasi planımızı da yakın bir zamanda açıklayacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Ama adalet yürüyüşünü desteklemek konusunda ise nasıl olacağı şekillenmediği için sizinle paylaşamıyoruz. Ama kendi, ayrıca kendi programımız da olacaktır. Yani ikisi birbirinden ayrı olacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.