HDP'li Baluken'den tahliye sonrası ilk grup toplantısı

HDP'li Baluken'den tahliye sonrası ilk grup toplantısı

"Sandığa atılacak her oy, kentleri yakıp yıkan uygulamaların oylaması olacak"

Hakkındaki soruşturmalar nedeniyle 4 Kasım’da tutuklanan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, yaklaşık 3 ay aradan sonra grup toplantısında partililere seslendi. Baluken, nisan ayında yapılacağı tahmin edilen anayasa değişikliğine ilişkin referandum oylamasına ilişkin olarak, "Oy hakkı, söz hakkı gasp edilmiş bir parti olarak bu pakete en güçlü şekilde HAYIR demek bizim hakkımızdır" dedi. "Sandığa atılacak her oy, sokağa çıkma yasaklarını, ablukaları oylama olacak. Kentleri yakıp yıkan uygulamaların oylaması olacak" diyen Baluken, "HDP’yi linç etmeye çalışan medyaya soruyorum; Hakkımızdaki suçlamalarla ilgili tek bir gerçek kırıntısını topluma anlattınız mı?" diye sordu. Baluken, "80 milyona sesleniyorum: Size dayatılan algı yönetimine inanmayın. Biz Meclis’te ne demişsek, sokakta da onu söyledik" diye konuştu.

Baluken'in açıklamalarından satır başları şöyle:

- Mevcut durum kanıksanmış. Oysa cumhuriyet tarihinin en anormal durumuyla karşı karşıyayız. Meclis'te olması gerekenler cezaevinde!

- Bir ülkede Meclis ile cezaevi arasındaki sınır silinmişse, demokrasi açısından geri dönülemez bir sorunun alarmı çalıyor demektir.

- Gideceğimiz tecrit koğuşları bile önceden hazırlanmıştı. Bekletildiğimiz nezaretlerin yanında IŞİD üyeleri vardı.

- Farklı dosyalarda, aynı anda, farklı şehirlerde savcıları aynı anda harekete geçirecek bir mekanizma yargı sisteminde yoktur.

- 4 Kasım'da “terör operasyonu” manşetleri atıldı. Evet bir terör vardı, HDP’yi linç etmek isteyen pespayelik terörün ta kendisiydi.

- HDP’yi linç etmeye çalışan medyaya soruyorum; Hakkımızdaki suçlamalarla ilgili tek bir gerçek kırıntısını topluma anlattınız mı?

- Hangi arkadaşımızın tek bir illegal örgütle bağlantısı iddianamelerde yer aldı mı? Hayır. İddianamelerin tamamı konuşmalarımızdır!

- 80 milyona sesleniyorum: Size dayatılan algı yönetimine inanmayın. Biz Meclis’te ne demişsek, sokakta da onu söyledik.

- Demirtaş'ın iddianamesi tutuklandıktan 90 gün sonra hazırlandı, duruşma tarihi 6 ay sonraya verildi. Nasıl hukuktan söz edeceğiz?

- Oy hakkı, söz hakkı gasp edilmiş bir parti olarak bu pakete en güçlü şekilde HAYIR demek bizim hakkımızdır.

- Sandığa atılacak her oy, sokağa çıkma yasaklarını, ablukaları oylama olacak. Kentleri yakıp yıkan uygulamaların oylaması olacak.

- Bize en aykırı düşünenlerle de kardeşçe yaşamak istiyoruz. Tavrımızı farklı noktaya çekmek isteyenler kardeşlik duvarına çarpacak.

- Referandumda HDP’nin programını mı oylamaya sunacaksınız? Siz, 18 maddeyi neden anlatamadığınızın hesabını verin topluma!

- HDP’ye terörist diyenler cepheyi genişleterek HAYIR diyenleri terörist ilan etti. Toplumu seçime mi, savaşa mı götürüyorsunuz?

- Evet oyu vereceklerin de, hayır oyu vereceklerin de birbirlerinin yüzüne bakacakları bir geleceği örmeye hepimizin ihtiyacı var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.