HDP'li Akdoğan:Yanlıştan dönün

HDP'li Akdoğan:Yanlıştan dönün

HDP’ye yönelik operasyonda tutuklanan ve 5 ay sonra şartlı tahliye edilen Hakkari milletvekili Nihat Akdoğan, tahliyesinin ardından geldiği Hakkari’de hükümete yanlıştan dönme çağrısı yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından Halkların Demokratik Partisi’ne yönelik operasyon kapsamında 7  Kasım 2016 tarihinde gözaltına alınıp tutuklanan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan tahliye olduktan sonra Hakkari’ye geldi.

Partililer tarafından karşılanan Akdoğan; geçtiği HDP Hakkari il başkanlığında açıklama yaptı.

Kendisini sıcak bir şekilde karşılayan partililere teşekkür eden Akdoğan;  Kürt halkının dünyadaki bütün halklar gibi kendi kimliği, hakları ve kültürü ile barış içinde yaşamak istediğini söyledi.

‘Ortadoğu’daki yıkımın en önemli sebebi zulümdür’ diyen Akdoğan; Irak ve Suriye’de yaşanan iç savaşa dikkat çekerek; Kürt ve Türk halklarının barış istediğini belirtti.

Partisine yönelik operasyonları eleştiren Akdoğan, halk tarafından seçilen parlamenterler; belediye başkanları, partinin il ve ilçe yöneticilerin tutuklanmasının çözüm olmadığını, bu tutuklamaların halkın iradesine el koymak olduğunu savundu.

Akdoğan şunları söyledi: “Bu halk bizi çocuğu, evladı gibi görüyor. Kendisinden bir parça olarak görüyor. Bütün baskılara rağmen Kürt halkı kendi iradesine sahip çıkmıştır. Bu halkı tanımayanlar milletvekilleri, belediye başkanları, parti yöneticileri tutuklandı diye gün bizim günümüz diye düşünenler, halkımız size yaptıklarınızın yanlış olduğu mesajını verdi. Tekrar çözüm sürecine dönüşün yolunu bulalım. Halkımızın tek dileği onurlu bir barıştır. Bu talebi dikkate alıp çözüm sürecine dönmemiz dışında başka bir seçeneğimiz yoktur. Biz yine Hakkari halkına iradesine sahip çıktığı için teşekkür ediyoruz”

Bu yanlıştan dönün çağrısı yapan Akdoğan; başta HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve diğer milletvekilleri olmak üzere bütün seçilmişlerin serbest bırakılmasını istedi.

HDP Hakkari il eş başkanı Metin Besi ise Akdoğan'ın tahliyesinin sevindirici olduğunu belirterek, bir an önce eş genel başkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ ile diğer milletvekilinin tahliye edilmesini beklediklediklerini söyledi.  

akd.jpga.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum