HDP'li 2 vekile daha soruşturma

HDP'li 2 vekile daha soruşturma

Hakkari’de çıkan çatışmada öldürülen PKK mensubu Devran Baysal’ın cenaze törenire katıldıkları gerekçesiyle HDP Batman milletvekilleri Feleknas Uca ile Mehmet Rüştü Tiryaki hakkında soruşturma başlatıldı.

PKK mensubu Devran Baysal 8 Temmuz günü Hakkari il merkezine bağlı Akbulut köyünde kırsal alanda çıkan çatışmada hayatını kaybetmiş, cenazesi ailesi tarafından teşhis edildikten sonra teslim alınarak Batman’a getirilmişti.

Baysal’ın cenazesi 17 Temmuz günü Batman Asri Mezarlığında toprağa verilmişti.

Uca ve Tiryaki, cenaze törenine katıldıkları için Batman Cumhuriyet Savcılığı tarafından “örgüt propagandası yapmak"la suçlanıyor. 

Daha önce de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun ve Musa Farisoğulları hakkında Giresun'daki çatışmada yaşamını yitiren PKK'li Mehmet Yakışır'ın Yeniköy Mezarlığı'nda yapılan cenaze törenine katıldıkları gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.