HDP'den o görüşmeye ilişkin açıklama

HDP'den o görüşmeye ilişkin açıklama

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşen HDP heyetinin görüşmesine ilişkin partiden yazılı açıklama yapıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Türkiye'yi ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel temasları kapsamında HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve Mardin Milletvekili Mithat Sancar’ın yer aldığı HDP heyeti ile görüştü.

Bu akşam saat 21:30’da  Almanya Büyükelçilik rezidansında gerçekleşen görüşmenin ardından HDP yazılı açıklama yaptı.

HDP’den yapılan açıklamada yaklaşık 45 dakika süren görüşmede Türkiye ve bölgedeki siyasi durum ve gelişmelerin ele alındığı, HDP’ye ve diğer muhaliflere yönelik baskılar ile referandum sürecinin ele alındığı belirtildi.

HDP heyetinin görüşmede Merkel ile görüşmesi gerekenlerin parti Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olması gerektiğini aktardığı ifade edilen açıklamada, 3 gün önce cezaevinden tahliye edilen HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in, Merkel’i cezaevi koşulları hakkında bilgilendirdiği belirtildi.

Baluken’in Merkel’e parti Eş Genel Başkanlarından, milletvekilleri ve belediye başkanlarına, il ilçe yöneticilerinden binlerce partilinin ağır koşullar altında cezaevinde tutulduğu bilgisini verdiği aktarıldı.

HDP’nin görüşmeye ilişkin açıklamasında referandum sürecinin el alındığı görüşmenin bir diğer önemli konu başlığı OHAL olduğu OHAL’in referanduma gölge düşüreceği üzerinde durulmuştur.

Görüşmede çözüm süreci, Kürt siyasetçilere ve muhaliflere yönelik baskı ve sindirme politikaları ile göçmelerin sorunlarının da ele alındığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.