HDP'den Muş kararı: AYM ve AİHM'e başvuracağız

HDP'den Muş kararı: AYM ve AİHM'e başvuracağız

HDP’nin Muş seçimlerine itirazının reddedilmesine tepki gösteren Pervin Buldan, "AKP itirazları kabul edilirken, HDP'nin itirazları edilmiyor" dedi. AK Parti'nin 3 oy farkla kazandığı Malazgirt ilçesinde de HDP'nin itirazları reddedildi.

2 bin 500 oyun geçersiz sayıldığı Muş merkezde ve AK Parti’nin sadece 3 oy farkı ile kazanıp, 432 oyun geçersiz sayıldığı Malazgirt ilçesinde oyların yeniden sayımı kararı Muş İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmişti.  HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Milletvekilleri Hüda Kaya ve Garo Paylan ile birlikte bir heyet oluşturarak Muş’a gitti. Buldan ve beraberindeki heyet Muş Adayı Sırrı Sakık ile birlikte basın açıklaması düzenledi.

Evrensel’de yer alan habere göre, Açıklamada konuşan Sırrı Sakık seçim günü oy verme işleminden bugüne kadar OHAL uygulaması ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek “Seçim sonuçlarında da büyük bir şaibe ve hile ile karşı karşıyayız. Bizim 5 tane itirazımız oldu ve hiçbiri dikkate alınmadı. AKP adayını belediye başkanı ilan etmek ve daha mazbatasını almadan Vali’nin alelacele algı operasyonu yaratmak adına AKP’li adayı kutlaması bile bir telaşlarının göstergesiydi” dedi.

HDP’nin itirazlarının hiçbir gerekçe gösterilmeden reddedildiğini vurgulayan Buldan “Burada biz hukukun adaletin vicdanın ayaklar altına alındığını bir kez daha gördük. Türkiye’de hukukun, adaletin, vicdanın olmadığını hep birlikte gördük. Muş başta olmak üzere AYM ve AİHM de olmak üzere hukuki arayışlarımızı devam ettireceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki Muş’ta halkımızın iradesi gasbedilmiştir. Muş Valisi’nin özellikle ‘O adamı burada başkan yaptırmayacağım’ sözleri yapılan hukuksuzları göstermiştir. O adam dediği Sırrı Sakık’tır. Vali Sırrı Sakık özelinde HDP’ye yapılan büyük haksızlığı da bu sözleriyle ortaya koymuştur. Buradaki vesayet sonucu mülki amirler özelinde her türlü hukuksuzluk ve haksızlık yapılarak Muş, bizden alınıp başka bir partiye verilmiştir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.