HDP'den Kürt partileriyle ittifak kararı

HDP'den Kürt partileriyle ittifak kararı

​HDP'den Kürt partileriyle ittifak kararıHalkların Demokratik Partisi (HDP) 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimde 7 Kürt partisiyle ortak deklarasyon yayınlayarak ittifak yapacağını açıkladı

HDP tarafından "Kürt partileri seçim ittifakında buluşuyor" başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, "Yaklaşan yerel seçimlere ittifak yaparak HDP çatısı altında girme kararı alan 7 Kürt siyasi oluşumu ortak deklarasyon yayınlayarak ittifakı açıklayacak.

Yerel seçimleri hem iktidarın saldırılarına karşı bir araya gelmenin fırsatı hem de halkın birlik arayışının önemli bir ön adımı olarak değerlendiren siyasi partiler ittifak yapma kararı aldı" denildi.

HDP,  yerel seçimde 7 Kürt partisiyle yapacağı ittifakı yarın, (7 Ocak) Diyarbakır'da açıklayacak. Açıklamada, 7 partinin ismi belirtilmedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.