HDP'den kayyum atanmasına ilk tepki!

HDP'den kayyum atanmasına ilk tepki!

İçişleri Bakanlığı’nın görevden alma kararları sonrası HDP Merkez Yürütme Kurulu toplandı ve toplantı sonrasında açıklama yapıldı.

İçişleri Bakanlığı’nın görevden alma kararları sonrası HDP Merkez Yürütme Kurulu toplandı

HDP'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: Bu yeni ve açık bir siyasi darbedir. Bu aynı zamanda Kürt halkının siyasi iradesine dönük açık ve düşmanca bir tutumdur. İçişleri Bakanlığı hak ve özgürlüklerin gasp edilmesinin, provokasyonların, demokrasinin zerresini bile bırakmayan karar ve uygulamaların tetikçisidir ve bir darbe odağıdır."

Açıklamada ayrıca 31 Mart yerel seçimleri öncesinde kayyumlar tarafından yönetilen belediyelerde birçok yolsuzlukların yaşandığı savunuldu ve görevden alınan Diyarbakır, Mardin, Van Belediye başkanlarının iddia edilen yolsuzlukları ortaya çıkaracak adımlar attığı ifade edildi:

Bu iktidar ve İçişleri Bakanlığı geçmiş kayyım döneminde yapılmış olan yolsuzlukların ve usulsüzlüklerin ortaya çıkarılmasını, halkın kaynaklarını çalıp çırpan kayyımların rezilliklerinin ortaya saçılmasını hazmedememiştir. Yerelde de asker ve sivil bürokrasi bu yolsuzluk düzeninden beslendiği için kayyımlar döneminin destekçisi olmuştur."

HDP MYK açıklamasında parti üyelerine ve belediye çalışanlarına yönelik bir gözaltı operasyonunun da yürütüldüğü belirtilerek yaşananlar ‘irade gaspı’ olarak nitelendi:

Bu iktidarın zerre kadar demokratik meşruiyeti kalmamıştır. Halkın iradesini gasp etmek, seçim sonucunda sandıkta kazanamadıklarını devlet şiddeti, zoru ve hilesi ile gasp etmek bu iktidarın, AKP-MHP ittifakının bir olağanı olmuştur. Bu uygulamaları halkımız asla kabullenmeyecektir. Daha önceden olduğu gibi iradesine, seçilmişlerine, partisine sahip çıkacaktır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.