HDP'den ırkçı saldırılara karşı açıklama

HDP'den ırkçı saldırılara karşı açıklama

Ülkede tırmandırılan şiddet ve ırkçılığa karşı birlikte mücadele çağrısı yapan HDP Hakkari İl Örgütü, “Bir arada yaşama kararlılığı sürdürülecektir” dedi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, Afyon, Ankara ve Konya'da gerçekleşen ırkçı saldırılara açıklamayla tepki gösterdi.

Parti binasında gerçekleştirilen açıklamaya, HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Barış Anneleri Meclisi, ilçe eşbaşkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Açıklamayı yapan Merkez İlçe Eşbaşkanı Sinem Seven, "Bizlerle siyasi ve hukuki olarak baş edemeyenler, ırkçı saldırılara başvuruyor. iktidarın uyguladığı ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı ve düşmanlaştırıcı politikalar ortak yaşam zeminini dinamitliyor. Siyasal, kültürel ve tarihsel sorunları kutuplaştırma ve ayrıştırma yoluyla çözme arayışı, halkların yüzlerce yıllık ortak yaşamını zehirliyor" dedi.

690x450nc-26-07-2021-hdp-irkci-saldirilar-aciklama7.jpg

Saldırıların evrensel hukukta insanlığa karşı suç bağlamında ele alındığını ifade eden Seven, "Mevcut iktidar, bu ırkçı saldırıları ya yok saymakta ya da cezasızlıkla cinayetlerin önünü açmaktadır.  Bu gelişme sadece saldırıya maruz kalan Kürtler açısından değil, Türkiye’de yaşayan herkes açısından büyük bir tehdit ve tehlikedir. Benzer saldırıların yaygınlaşması, Türkiye’yi gerçek anlamda uçurumun kenarına sürükler. İktidar; ülkeyi ateşe atacak bu tehlikeli gidişten, ayrıştırıcı nefret dilinden ve politikalarından vazgeçmelidir" ifadelerini kullandı. 

Saldırılara karşı demokratik kamuoyuna da çağrıda bulunan Seven, şöyle dedi: "Kürtlere ve partimize yönelik bu tür ırkçı saldırıları ancak ortak mücadeleyle durdurabiliriz. Türkiye’nin her yerinde kesintisiz sürdürülen ırkçılık ve şiddeti, ancak sivil toplum örgütleri, sendikalar, inanç grupları, aydınlar, yazarlar, sanatçılar, siyasi partiler, gençler ve kadınların ortak mücadelesiyle durdurabiliriz. Bu ülkede farklı kültürlere, anadillere, inançlara ve etnik aidiyetlere sahip olan halklarımız eşit ve demokratik bir ortamda, bir arada yaşama kararlılığını sürdürecektir. Şiddetin ve nefretin olmadığı bir yaşam için herkesi dayanışmaya ve ırkçılığa karşı birlikte yaşamı örmeye çağırıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.