HDP'den Hakkari halkına kapanma çağrısı

HDP'den Hakkari halkına kapanma çağrısı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü 'Tam Kapanma' konusunda halka duyarlılık çağrısı yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP il örgütünden yapılan 'Sağlık her şeyin başı' başlığı ile yapılan yazılı açıklamada, halk sağlığının önemli olduğu belirtildi. 

Yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisi dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de can almaya devam ettiği vurgulanan açıklamada, Hakkari'de son zamanlarda artan vakalar endişe verici olduğu kaydedildi.

İktidarın 'Tam kapanma' kararı almak zorunda kaldığı iddia edilen açıklamada, "Bu kapanma zaten İşi aşı olmayan Hakkari halkına tam bir darbedir. Elbet bu hastalık şartlarında herkes evde kalmalı. Ancak evde kal dediklerini canlarıyla cüzdanları arasına sıkıştırmak doğru bir karar değildir. Bütün dünya, vatandaşlarına diyor ki, evde kalın canınız bana emanet, malınız da bana emanet, ben size her türlü desteği vereceğim, siz sağlığınızı düşünün.
Halkı 17 gün evlerine  kapattığın zaman, esnafın ya da kapattığın yerlerin kirasını vereceksin, elektrik su paralarını vereceksin. Yanında çalışan işçinin parasını vereceksin" denildi. 

Toplum sağlığı için alınan bütün tedbirlere uyulması çağrısı yapılan açıklamada, partinin ilgili birimlerinin halkı bilinçlendirmek için gerekli çalışmaları yapacağı belirtildi.

'Kapandık' demekle sorunun çözülmeyeceği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bütün ülkeler vatandaşlarına bu kadar destek veriyorsa boşuna değil. Çünkü pandemi bittiğinde hangi ülkenin ayakta kalan esnaf, işletme, çiftçi, çalışan insan sayısı fazlaysa bu savaşın galibi onlar olacak.  Ama bizde bu anlayış yok, varsa yoksa yandaşlara rant kapılarını açmaktır. Kapandık demekle sorunun çözülmediğini, kapanma nedeniyle gelir kaybına uğrayacak kesimlere nefes aldıracak çözümler sunulması gerekir. Kapanma kararı ile  ortada kalan bir sürü insan var. İnsanların ödemeleri var, tahsilatları var, çekleri var. Nasıl kirasını ödeyecek kapalı işletme sahibi, nasıl çalışanlarının paralarını ödeyecek.

Merkezi hükümete kapanma sürecinde iş imkanlarının kısıtlı olduğu Hakkari'ye özel kararlar alması gerekir. Hakkari de faaliyet yürüten tüm sivil toplum örgütlerinin bu konuda kendi iş alanlarıyla ilgili hükümet üzerinde baskı kurmalı. Bu konuda siyasi partileri de harekete geçiren bir ortak çalışma yapması, Hakkari halkının sorunlarını gündeme getirmeleri gerekir. Bu düşüncelerle bu zor günleri sağlıklı bir şekilde aşacağımıza olan inançla bütün halkımıza sağlıklı günler diliyoruz" denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.