HDP’den gözaltılara tepki açıklaması

HDP’den gözaltılara tepki açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, Diyarbakır ve Gaziantep’te HDP yöneticilerine yönelik gözaltıları yaptığı basın açıklamasıyla kınadı. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP Hakkari İl Örgütü Diyarbakır ve Gaziantep'te parti eş başkan ve üyelerinin de dahil olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına ve Ağrı'nın Diyadin Belediyesine kayyum atanmasına tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenledi. 

HDP il binasında düzenlenen basın açıklamasını merkez ilçe eşbaşkanı Sinem sever tarafından okundu. 

Seven açıklamasında, "Bu sabah Diyarbakır ve Antep’te yapılan gözaltılarda aralarında Antep İl Eşbaşkanımız Musa Aydın, yönetici ve üyelerimiz, Ayşe Gökkan, gazeteciler, kadın mücadelesi aktivistlerinin de bulunduğu 50’den fazla kişi gözaltına alınmıştır. İktidar hemen hemen her gün partimize, üye ve yöneticilerimize, hak ve özgürlük talebinde bulunanlara karşı sistematik saldırılar gerçekleştiriyor. Toplumun iradesine karşı her türlü saldırı yöntemini devreye koyan iktidarın uygulamalarını, hukukla, gözaltı işlemleriyle tanımlamak mümkün değildir. Dün Diyadin Belediyesi’nin kapısı kırılarak halk iradesine el koyan, Belediye Eşbaşkanımız Betül Yaşar’ı gözaltına alan iktidar bugün de Diyarbakır’da kadın aktivistlerden onlarca kişiyi aynı şekilde kapılarını kırarak gözaltına almıştır. Bizler de saldırılara karşı haklılığımızdan, meşruluğumuzdan aldığımız güçle asla ikileme düşmeden, asla geri adım atmadan, toplumsal yaşamı yeniden inşa etmeye, siyasi faaliyetlerimizi ve mücadelemizi her zamankinden daha da büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

1-20200714194558.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.