HDP'den gözaltılara tepki açıklaması

HDP'den gözaltılara tepki açıklaması

HDP Hakkari İl Örgütü Diyarbakır’da düzenlenen operasyonlara tepki gösterdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

HDP Hakkari İl Örgütü Diyarbakır merkezli soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 kişi ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

HDP İl Binası önünde düzenlenen basın açıklamasına İl Eş Başkanı Sipan Turan ve parti yöneticileri katıldı.

Sosyal mesafe gözetilerek maske takılan açıklama HDP Merkez ilçe eş başkanı Sinem Seven tarafından okundu.

Seven, gözaltı ve tutuklamalara tepki göstererek, “Bu sabah Diyarbakır’da  düzenlenen operasyonda  kadın meclisi üyelerimiz, Siyasetçiler,  Rosa kadın Derneği kurucu ve yöneticileri,  ile TJA’LI aktivistler göz altına alınmıştır. Bugün iktidarın şiddete uğrayan kadınların sayılarının bu kadar artmasına karşı bir duruş sergilemesi gerekiyorken, Gülistan Doku ve daha nice kadına ne oldu neredeler kaygısını taşıması gerekirken ne yazık ki kadın arkadaşlarımız gözaltına alınıyor. Bu süreçte evlerinde savunmasız bırakılmaya çalışılan, kader anlayışıyla kaderine terkedilmiş kadınların sesi oldukları için arkadaşlarımız gözaltına alınmıştır. Şiddetin baskının zulmün olduğu yerlerde ilk saldırının kadına olduğu anlayışının hala devam ettiğini görmekteyiz. Kadına dönük saldırıların yanı sıra yine partimize  ve partimizin kadın politikalarına bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.

1-20200522185500.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.