HDP'den 'erken seçim' açıklaması

HDP'den 'erken seçim' açıklaması

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, "Bu şartlar altında burada erken seçim kararı çıkmaz kimse korkmasın. Biz varız. Biz hatta yüzde 15 seçim barajı istiyoruz.

Başkanlık teklifine ilişkin Meclis'te süren görüşmelerde art arda erken seçim açıklamaları geliyor. İlk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün yaptığı açıklamada "Değişim Meclis'ten geçmezse parlamento yenilenmeli" demişti.

MHP ve CHP'den gelen açıklamaların ardından anayasa görüşmeleri sırasında kürsüye gelerek konuşma yapan HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen "Kendi partisiyle ilgili sorunları çözemediği için bir ülkenin rejimini değiştirme, bir ülkenin geleceğini belirleme, yönetim modelini değiştirme riskini söz göze alıyorsanız, bunun bedelini bu topluma yaşatmaya niyet etmişseniz. Söylenecek çok bir şey yok. Bu şartlar altında burada erken seçim kararı çıkmaz kimse korkmasın. Biz varız. Biz hatta yüzde 15 seçim barajı istiyoruz. Zaten yüzde 10 barajını bizim için koymuştunuz buna rağmen buradayız. Yüzde 15 yapın, biz bunu göze almışız. Biz biliyoruz ki buradaki bazı milletvekilleri bir daha asla listeye giremeyeceği için 276'yla seçim kararı çıkartamazsınız. Siz varsanız biz de varız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.