HDP'den Epçim’e belediye borçları yanıtı!

HDP'den Epçim’e belediye borçları yanıtı!

Görevden alınan HDP’li Hakkari Belediye Meclis üyeleri belediye başkan vekili Cüneyit Epçim’in belediye borçlarına ilişkin yaptığı açıklamaya yanıt verdiler.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER


Hakkari Belediye Başkan Vekili ve Ak Parti’nin 31 Mart seçimlerinde Hakkari Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Cüneyit Epçim, belediyenin borcu ile ilgili açıklama yapmıştı. 

Epçim, Hakkari Belediyesi'nin şu an itibariyle 204 milyon borcu bulunduğunu, bu borcun 156 milyonluk bölümünün göreve gelmeden önceki döneme ait olduğunu iddia etmişti. 

Bu iddialar üzerine HDP il binasında il başkanı ve belediye başkan adayları ile ortak bir basın açıklaması düzenleyen HDP’li meclis üyeleri borç iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladılar. 

Dönemin belediye Meclis üyesi Şaban Alkan, iktidarın toplumda umut yaratan çözüm sürecini siyasal çıkarlarına kurban ettiğini ileri sürerek, “Toplumda güven yaratarak alamadığı desteği, siyasal gaspçılıkla elde etmeye çalışan iktidar, partimiz HDP’nin özellikle 7 Haziran seçim başarılarına tahammül edemeyerek partimizin tüm seçilmişlerine, yönelik baskı ve tutuklama politikalarını hayata geçirmiştir. Her fırsatta Demokrasiye ve sandığa saygılı olduğunu iddia eden AKP Genel Başkanı, söz konusu HDP ve ona oy veren halkımız olduğunda, Demokrasinin tüm ilkelerini ayaklar altına almakta beis görmemektedir. Halkın seçtiği Belediye Eş başkanlarının Belediye binalarından zorla alınarak Cezaevlerine gönderildiğini ve yerlerine Valiler ve Vali Yardımcılarının kayyım alarak atandı “ dedi.  

Alkan, Hakkari Belediyesi’nin yasalarda belirtilen periyotlarda bakanlık müfettişlerince denetlendiğini ve yapılan denetlemelerde hiçbir usulsüzlük tespit edilemediğini açıkladı. 

Birkaç gün önce Basın mensupları ile bir araya gelerek Belediyenin mali durumu hakkında bilgi veren Belediye Başkan Vekili ve Ak Parti Belediye Başkan adayı Cüneyit Epçim’in kamuoyunu yanılttığını anlatan Alkan, "Arkamızda ne Cumhurbaşkanlığı, ne Başbakanlık, ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ne İçişleri Bakanlığı ne de İstanbul Büyük Şehir Belediyesi gibi fonlar vardı. Arkamızda sadece halkımızın sağlam iradesi ve öz gelirlerimiz vardı" dedi.

Epçim’i kendi dönemlerinde başlatılan proje  ve hizmetlerin borcunu HDP hanesine ödülünü ise kendi hanesine yazmakla iddia eden Alkan, kendi dönemlerine ait projeleri ve borçları şu şekilde sıraladı:

İÇME SUYU PROJESİ

28.487.777 TL ile İller Bankasına ihalesi yapılmış bu hizmetin % 60’ı tarafımızca bitirilmişti. Geriye kalan % 40lık kısmı yüklenici firma tarafından bitirilmiştir. Kayyım bu hizmeti kendi projesi olarak gösterip halka yanlış ve abartılı bilgiler veriyor. Bizim projelerimiz yıllarca siyasi nedenlerle bürokratik engellemelere takılmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bilinçli bir şekilde bekletiliyordu. Bu projeler 2048 yılına kadar Hakkâri ilimizi çağdaş, insanca yaşanılabilir bir şehir olma statüsü içerikli idi. 

KANALİZASYON VE YAĞMURSUYU SUYU DRENAJ PROJESİ

21.282 330 TL ye İller Bankası tarafından ihalesi yapılmıştır. Kayyımın bu hizmeti kendisine, borcu ise bizlere yansıtması ve bu projelerin aleni yanını halktan gizlemesi, emek gaspıdır. 

11 Eylül 2016  tarihi itibari ile Belediyemizin toplam borcu aşağıdaki gibiydi. 

Çevre Şehircilik Müdürlüğünce kesilen Ceza   1.000.000 TL

Temizlik Taşeron Şirketine olan borç      :    750.000 TL

SGK Borcu                                                     : 18.000.000 TL

Sendikalar ve Birlikler Borcu                      :   6.000.000 TL

Dönemimizde ihalesi yapılmış ve Çalışması başlamış Projeler. 

-İçme suyu projesi 28.487.777TL ye iller bankası tarafından ihale edilmiştir. Proje İller bankasının kredisi ile 180 aylığına kullandırılmıştır.  İşin Bitiş Tarihi : 10.02.2017

 Örneğin: ihale sözleşme gereği işin bitiş tarihi 10.02.2017 olmasına rağmen hala kimi mahallelere bu proje kapsamında su verilmemiş (Bağlar Merzan Kıran gibi mahalleler)

-Kanalizasyon ve Yağmur suyu drenaj projesi  21.282.330 TL. ye iller bankası tarafından ihale edilmiştir. Proje İller bankasının 180 ay vadeli kredisi kullandırılmıştır. 

Her iki projenin yıllık fiyat farkları Çevre şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenir.  Kredi Faizi ise İller Bankasının belirlemiş olduğu su %6 kanalizasyon %7 kredi faizi ayrıca hesap edilerek miktara eklenmektedir.  

Bu her iki proje dönemimizde ihalesi yapılmış, Kayyım atandığı güne kadar su projesi %60’ı kanalizasyon projesinin %35 tamamlandığını özellikle belirtmek isteriz. 

11 EYLÜL 2016 tarihinde Uzun vadeli proje bedelleri dahil edilse bile dönemimizde Belediyenin toplam borcu 75.520.107 milyondur. 

Tüm bu gerçeklikleri halkımıza saygı ile duyurur,  Bu ve buna benzer algı operasyonlarına karşı bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada demokrasi ve hukuk mücadelemizi sürdüreceğimizi, Halkımızla beraber Ya Me Ye şiarıyla daha demokratik, katılımcı şeffaf Belediyecilik anlayışımızı hayata geçireceğimizi belirtir. 
Açıklama HDP'lilerin basın mensupları ile fotoğraf çekmesinin ardından sona erdi.

dsc_8808.jpgdsc_8831.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum