HDP’den ‘Demokrasi İttifakı’ Çağrısı

HDP’den ‘Demokrasi İttifakı’ Çağrısı

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, HDP’li milletvekilleriyle Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Figen Altındağ’ı ziyaret etti.

Seçimi kazanan HDP’li Ahmet Türk’ün mazbatasını alarak göreve başlamasının ardından, Mardin Belediyesini ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli muhalefete “Demokrasi İttifakında” buluşma çağrısı yaptı.

Belediye önünde Başkan Ahmet Türk tarafından karşılanan Buldan ve Temelli, burada birer konuşma yaptı. İlk sözü alan Pervin Buldan, kutuplaştırmanın sürdüğünü söyledi. Buldan, “Seçim sürecinde kullanılan dil yanlış bir dildir, seçim sürecindeki kullanılan ve yansıtılan kin ve nefret yanlıştır. Toplum buna müsaade etmiyor, etmeyecektir. Seçim sandıklarından çıkan sonuç bunun bir göstergesidir. Ancak görüyoruz ki seçim sonuçlarından ders çıkarmayanlar aynı anlayışla kutuplaştırma ve ayrıştırmaya devam ediyorlar. Oysa bu ülkenin toplumsal barışa ve demokrasiye ihtiyacı vardır” dedi.

Pervin Buldan
Pervin Buldan
Hükümete muhalefetin çağrılarına kulak verme uyarısı yapan Buldan, şöyle devam etti; “Bu ülkenin acil ihtiyacı barıştır, demokrasidir. Bir kez daha bu ülkeyi yönetenlere, siyasi iktidara buradan Mardin’den çağrı yapıyoruz kutuplaştırma ve ayrıştırma zihniyetine son verin. Bu halk bunu seçimlerde size ispat ve beyan etmiştir. O yüzden bu halkı ve toplumsal muhalefeti kabul etmek ve toplumsal muhalefetin önerilerini dikkate almak siyasi iktidarın birincil görevi olmalıdır. Buradan bir kez daha şunun altını çizmek istiyoruz. Bugün Türkiye ne yazık ki adaletin, hukukun, demokrasinin ve demokratik siyasetin ayaklar altına alındığı bir dönemi yaşıyor. Ancak bundan sonrası için adalete dair, hukuka dair, demokratik siyasete dair yapılması gereken neyse onu yapmak zorundayız.”


Daha sonra söz alan Temelli ise açlık grevlerine dikkat çekti. Açlık grevinde olanların kalıcı hasar noktasında olduğunu belirten Temelli, Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmesi çağrısı yaptı.

Son günlerde gündeme gelen ‘Türkiye İttifakı’ tartışmalarına karşı Temelli de, “Bakın kayyum hukukunu sonlandırdık. Geride kalan enkazın fotoğrafı her gün biraz daha netleşiyor. Ekonominin içine sürüklendiği durumun fotoğrafıdır. Mardin, Amed, Van Belediyesi’nde yaşanan bunun en çıplak örneğidir. Böyle yönetemezsiniz. Bir yönetim krizi var. Bu krize son vermek için demokrasi ittifakında buluşma zamanıdır. Böyle yönetemezsiniz, iktisadi ve siyasi kriz var. Siz böyle yönettiğiniz sürece ülkeyi içinden çıkılmaz bir yere sürüklersiniz. Buna son vermenin yolu Cumhurbaşkanın kendi sınırlarına çekilmesi, partili cumhurbaşkanı sisteminden vazgeçmektir. Buna son vermenin yolu eşit yurttaşlık temelinde bir anayasayı bir an önce var etmektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.