HDP'den Demirtaş açıklaması: Genel durumu iyi

HDP'den Demirtaş açıklaması: Genel durumu iyi

Selahattin Demirtaş’ın hastaneye kaldırıldığı yönündeki bilgiler üzerine açıklama yapan HDP, Demirtaş’ın daha önce verilen randevu planlaması sonucu yarım kalan tetkiki yapılıp, cezaevine geri döndüğünü ve genel durumunun iyi olduğunu duyurdu.

3 yıldır Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, göğsünde sancı ve nefes darlığı iddiasıyla bir hafta aradan sonra yeniden Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildiği iddiaları gündeme geldi.

Demirtaş'ın dün akşam saat 18.00 sıralarında cezaevinden hastaneye sevk edildiği ve jandarma ekipleri tarafından hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı ileri sürüldü.

Yansıyan bu haberler üzerine HDP’den açıklamada geldi. Partinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Demirtaş'ın bugün 17:30'da gastroenteroloji bölümünde, daha önce verilen randevu planlaması sonucu yarım kalan tetkiki yapılmış, 19:30'da cezaevine dönmüştür. Saat 20-22 arası avukatları ile görüşmüştür, genel durumu iyidir, yapılan haberler doğru değildir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum