HDP’den Bahçeli’ye Ahmet Türk yanıtı: Merhamet dilenmiyoruz

HDP’den Bahçeli’ye Ahmet Türk yanıtı: Merhamet dilenmiyoruz

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Ahmet Türk’ün sağlık sorunları nedeniyle tutuksuz yargılanması gerektiğini söyleyen MHP lideri Bahçeli’ye, 'Merhamet dilenmiyoruz, adalet bekliyoruz' yanıtı verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk için, rahatsızlığı nedeniyle insani boyut göz önünde bulundurularak tedavisine fırsat verecek şekilde tutuksuz yargılanmalı” sözlerine HDP’den yanıt geldi.

Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre; HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Sayın Türk ve diğer arkadaşlarımız merhamet dilenmiyor” diyerek şunları söyledi: “Arkadaşlarımız kişisel sağlık problemleri üzerinden bir polemikten çok bu haksızlık üzerine siyasi sorumluluk alınmasını istiyorlar. Tüm siyasi partilerden beklentileri de budur. Bu insani duyarlılık elbette sevindiricidir. Ama bunun bir demokrasi duyarlılığına, siyasetçinin hakları konusunda hassasiyete dönüşmesi gerekir. Bu nedenle beklentimiz adaletle ilgilidir. Sayın Bahçeli’nin milletvekillerimizi hedef gösteren söz ve yaklaşımları ne yazık ki böyle nezaket içeren mesajlarıyla üstü örtülmeyecek kadar yönlendirici ve belirleyici olmuştur. Bu tavsiyesi ne kadar dikkate alınır bilmiyoruz ama bu kişisel bir sorun değildir.”

ERDEM: BAHÇELİ’DEN SÖZLERİ ÜMİT VERİCİ

Ahmet Türk’ü cezaevinde ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ise Bahçeli’nin açıklamasını “sağduyulu bir yaklaşım” olarak nitelendirdi. Ahmet Türk’ün Kürt sorununun barışçıl çözümü noktasında mücadele eden, bedeller ödemiş bir isim olduğuna dikkat çeken Erdem, şu an içine düşürüldüğü durumun hem mental hem de fiziksel koşullar açısından açık bir işkence olduğunu söyledi. Erdem şöyle devam etti:

“Bu işkencenin sona erdirilmesi ve derhal Ahmet Türk’ün serbest bırakılması, Kürt sorunu açısından iradi bir pozisyonla onurlandırılması, ciddi bir politik alan açılması gerekirken böyle bir işkenceye tabii tutulması kabul edilemez. Hükümet bu yanlıştan dönme adına bir adım atmıyor. Sayın Bahçeli’yi birçok siyasi noktada eleştirsek de bir devlet adamı refleksi göstererek Ahmet Türk için bunları söylemesi son derece ümit vericidir. En azından MHP tabanının meseleye daha objektif bakabilmesini sağlama adına kritik önem arz etmektedir. Sağduyulu yaklaşımını Türkiye demokrasisine katkı olarak görmek istiyorum. Biz yargılamaya karşı değiliz ama bu tutuksuz olmalı. Tutukluluk kaçma riski içindir. Ahmet Türk gibi isimlerin yaşadıkları bu topraklara bağlılıkları onların bu toprakları terk etmesine engeldir. Tutuklu yargılanması derhal kaldırılmalı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.